18:11:46 19.09.2020
 
Stiri

România va continua realizarea proiectelor de INFRASTRUCTURĂ în R. Moldova, inclusiv în sectorul energetic pe segmentul de interconexiuni

Actualitate 06.08.2020 10:33 Vizualizări1393 Autor: Ziarul National
România va continua realizarea proiectelor de INFRASTRUCTURĂ în R. Moldova, inclusiv în sectorul energetic pe segmentul de interconexiuni


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în R. Moldova, Daniel Ioniță. Subiectul discuției a vizat evoluția relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru republica noastră nu doar pe filiera de cooperare economică, dar şi prin sprijinul acordat în cele mai dificile situații. Chiar și acum, în perioada pandemiei de COVID-19, România a fost alături de noi cu un suport în valoare de 3,5 milioane de euro, fapt pentru care vreau să aduc sincere mulțumiri Guvernului român”, a menționat ministrul Railean.

Părțile au mai discutat despre realizarea proiectelor de infrastructură în sectorul energetic, în special pe segmentul de interconexiuni, în domeniul atragerii investițiilor în sectorul industriei, colaborarea în cadrul diverselor proiecte transnaționale.

Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat faptul că R. Moldova poate miza pe suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse și optează pentru o colaborare eficientă pe domenii de interes comun, precum infrastructură energetică, comerț, investiții etc.

De menționat că în R. Moldova activează 1 709 de întreprinderi cu capital românesc. Investițiile în capitalul social au însumat 3,831 de miliarde de lei.

România se clasează pe locul 1 printre principalii investitori ai R. Moldova atât după valoarea capitalului investit, cât și după numărul de întreprinderi cu capital român.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md