04:47:30 09.05.2021
 
Stiri

România trimite încă 132 000 de doze de VACCIN anti-COVID-19 în R. Moldova. Adrian Dupu: „Continuăm să ne ținem angajamentul de a sprijini cetățenii R. Moldova în această perioadă dificilă pentru omenire”

Actualitate 15.04.2021 18:04 Vizualizări1460 Autor: Ziarul National
România trimite încă 132 000 de doze de VACCIN anti-COVID-19 în R. Moldova. Adrian Dupu: „Continuăm să ne ținem angajamentul de a sprijini cetățenii R. Moldova în această perioadă dificilă pentru omenire”


Guvernul României a aprobat astăzi o hotărâre privind alocarea pentru R. Moldova, cu titlu gratuit, a altor 132 000 de doze de vaccin anti-COVID-19, în condițiile în care Chișinăul nu a reușit până acum să cumpere niciun vaccin.

„Astăzi, în ședința de Guvern, a fost aprobată hotărârea privind ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru R. Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132 000 de doze vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca”, a declarat secretarul de stat din Guvernul României, șeful Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu.

Oficialul român a adăugat că Bucureștiul nu poate rămâne nepăsător față de „nevoile fraților din stânga Prutului”.

„Continuăm să ne ținem angajamentul de a sprijini cetățenii R. Moldova în această perioadă dificilă pentru omenire. România nu poate rămâne nepăsătoare și, așa cum a promis, împarte din vaccinurile sale cu frații din stânga Prutului”, a conchis Dupu.

De menționat că România a mai trimis la Chișinău 72 000 de doze de vaccin AstraZeneca, fiind în acest moment cel mai generos donator de vaccinuri pentru R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md