16:28:56 25.06.2024
Stiri

România și R. Moldova au convenit să ACCELEREZE implementarea proiectelor bilaterale în sectoarele-CHEIE. Cele două GUVERNE pregătesc agenda pentru o ședință comună

Actualitate 12.01.2022 13:57 Vizualizări1214 Autor: Ziarul National
România și R. Moldova au convenit să ACCELEREZE implementarea proiectelor bilaterale în sectoarele-CHEIE. Cele două GUVERNE pregătesc agenda pentru o ședință comună


Implementarea proiectelor bilaterale în sectoarele-cheie ce se regăsesc în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – R. Moldova, semnată la București pe 23 noiembrie 2021, va fi accelerată. Discuții în acest sens au fost purtate astăzi de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

„În contextul discuțiilor pe care le purtăm zilele acestea privind situația de securitate regională, am avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Am reiterat că R. Moldova sprijină necesitatea dialogului cu privire la securitatea europeană și pledează pentru desfășurarea acestuia într-o atmosferă pașnică și constructivă”, a scris Popescu, după întrevederea cu diplomatul român.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre procesul de pregătire a viitoarei ședințe comune a guvernelor de la București și Chișinău.

„Am salutat dialogul politic foarte dinamic din ultima perioadă și am convenit să accelerăm implementarea proiectelor bilaterale în sectoare-cheie ce se regăsesc în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnată la București pe 23 noiembrie 2021”, a conchis Nicu Popescu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md