05:30:06 08.12.2021
Stiri

România și R. Moldova ar putea reactualiza mai multe tratate în domeniul educației

Actualitate 15.10.2021 14:57 Vizualizări968 Autor: Ziarul National
România și R. Moldova ar putea reactualiza mai multe tratate în domeniul educației


Autoritățile de la București și Chișinău sunt dispuse să reactualizeze și să semneze unele tratate din domeniile educație, tineret, sport și cercetare.

Este vorba despre documente precum Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice; Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României în domeniile cercetării, dezvoltării și inovării și Protocolul de colaborare dintre MinisterulEducației și Cercetării al Republicii Moldova șiMinisterul Educației al României pentru perioada 2021–2025.

Acest subiect a fost abordat astăzi în cadrul unei întrevederi a ministrului Educației și Cercetării, Anatolie Topală, cu Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova.

De asemenea, oficialii au abordat noile perspective de colaborare în domeniile de competență ale Ministerului Educației și Cercetării, reieșind din proiectele implementate până în prezent.

În acest context, au fost menționate principalele programe realizate cu suportul României, în special, cele din domeniul educației - renovarea grădinițelor, donațiile de autobuze școlare, susținerea mobilității academice, proiectul taberelor de vară pentru copii, proiectele de asistență metodică și metodologică din partea României ș.a.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md