12:39:00 04.06.2023
Stiri

România și Germania fac front comun în sprijinul R. Moldova. Iohannis: „Împărtășim viziuni similare cu privire la necesitatea mobilizării de sprijin activ și puternic pentru Chișinău, pentru a consolida reziliența R. Moldova”

Actualitate 24.05.2023 15:28 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
România și Germania fac front comun în sprijinul R. Moldova. Iohannis: „Împărtășim viziuni similare cu privire la necesitatea mobilizării de sprijin activ și puternic pentru Chișinău, pentru a consolida reziliența R. Moldova”


România și Germania susțin mobilizarea de sprijin activ și puternic pentru R. Moldova, pentru a consolida reziliența sa în fața provocărilor complexe cu care se confruntă. Declarația a fost făcută de liderul de la București, Klaus Iohannis, după întrevederea cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, transmite DIGI 24.

„În cadrul dialogului nostru am evidențiat sprijinul multidimensional acordat Ucrainei de cele două state și am discutat, totodată, dificultățile majore cu care se confruntă, în prezent, R. Moldova, în contextul războiului. Împărtășim viziuni similare cu privire la necesitatea mobilizării de sprijin activ și puternic pentru Chișinău, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, pentru a consolida reziliența acestei țări în fața provocărilor complexe cu care se confruntă” a declarat Iohannis.

Șeful statului român a notat și că a mai discutat cu Steinmeier despre susținerea parcursului european al R. Moldova.

„Am pus accentul în cadrul discuțiilor pe sprijinul ferm al României pentru avansarea parcursului european al R. Moldova și al Ucrainei, ca state candidate la aderare. Am avut cu domnul președinte Steinmeier și un schimb de opinii cu privire la stadiul proiectelor din cadrul Inițiativei celor Trei Mări și am prezentat prioritățile și obiectivele Summitului pe care îl voi găzdui la București, în luna septembrie, urmat și de Forumul de Afaceri al Inițiativei” a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, care efectuează până vineri o vizită de stat în România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md