13:39:13 12.07.2020
 
Stiri

România și Germania au decis să-și COORDONEZE acțiunile cu privire la evoluțiile din R. Moldova, inclusiv în perspectiva președinției germane a Consiliului UE

Actualitate 02.06.2020 17:00 Vizualizări899 Autor: Ziarul National
România și Germania au decis să-și COORDONEZE acțiunile cu privire la evoluțiile din R. Moldova, inclusiv în perspectiva președinției germane a Consiliului UE


Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut marți o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, context în care șeful diplomației române a salutat prioritățile viitoarei Președinții germane a Consiliului UE, care va debuta la 1 iulie 2020, precum și modificarea cadrului legislativ german, care va oferi mai multă protecție de muncă, socială și sanitară lucrătorilor care vin din România. De asemenea, cei doi au discutat și despre coordonarea acțiunilor cu privire la evoluțiile din R. Moldova, informează MAE de la București, într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Ministrul român al Afacerilor Externe a reiterat atenția prioritară pe care autoritățile române o acordă situației cetățenilor români sezonieri sau rezidenți din Germania și a exprimat preocuparea constantă a autorităților române pentru respectarea drepturilor acestora și pentru asigurarea condițiilor adecvate de muncă, mai ales în contextul generat de noul coronavirus.

„Ministrul Aurescu a salutat modificarea cadrului legislativ german, care va oferi mai multă protecție de muncă, socială și sanitară lucrătorilor din industria cărnii și a exprimat interesul pentru menținerea unui dialog constant și deschis, pentru identificarea în comun a celor mai bune soluții pentru cetățenii români care își desfășoară activitatea în Germania. În acest sens, a fost convenit, ca obiectiv comun, tratarea cu maximă prioritate, prin demersuri conjugate, a problematicii lucrătorilor sezonieri și rezidenți români din Germania”, subliniază MAE.

Potrivit MAE, în cadrul întrevederii a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din R. Moldova.

Ministrul Bogdan Aurescu a menționat sprijinul substanțial acordat de România cetățenilor din R. Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19. A arătat că România va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, singurul în măsură să răspundă intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor din R. Moldova.

Bogdan Aurescu și ambasadorul german au stabilit să continue dialogul și coordonarea, între cele două părți, cu privire la evoluțiile din R. Moldova, inclusiv în perspectiva Președinției germane a Consiliului UE, cu obiectivul încurajării reformelor necesare pentru apropierea de UE și respectării depline a valorilor democratice și a statului de drept.

La 1 iulie, Germania va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene – pentru a 13-a oară. Germania a deținut ultima dată Președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului 2007. Președinția germană marchează, de asemenea, începerea unei nou trio de președinții, împreună cu Portugalia și Slovenia. Împreună, cele trei țări vor avea un program de 18 luni care este aliniat programelor de șase luni ale celor trei președinții.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md