15:04:20 29.10.2020
 
Stiri

România: Nunțile, botezurile, mesele festive și aniversările private sunt interzise pe plan național, fie ele în spații închise sau deschise. Masca, obligatorie în aer liber atunci când incidența depășește 3 la mie

Actualitate 14.10.2020 09:46 Vizualizări833 Autor: Ziarul National
România: Nunțile, botezurile, mesele festive și aniversările private sunt interzise pe plan național, fie ele în spații închise sau deschise. Masca, obligatorie în aer liber atunci când incidența depășește 3 la mie


Secretarul de stat al Ministerului de Interne din România, Raed Arafat, a anunțat noi reguli, marți, în încercarea autorităților de a preveni și limita răspândirea epidemiei de COVID-19. Măsurile sunt propuse spre aprobare în cadrul Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, iar acestea abordează mai multe paliere și se referă, printre altele, la interzicerea nunților și a botezurilor în toată țara, dar și la extinderea obligativității de a purta mască. În ziua în care oficialul a făcut aceste precizări, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.109 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național.

„O să parcurg unele din măsurile care au fost aprobate în seara aceasta și propuse bineînțeles spre aprobare în cadrul Hotărârii de Guvern de prelungire a stării de alertă. Măsurile care sunt menite pentru a proteja și sunt măsuri compensatorii pentru a limita răspândirea, cum ar fi portul măștilor. Acolo unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zone de așteptare. În orice zonă aglomerată, purtarea măștii va fi obligatorie. (...) Atunci când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, deci de la ieșire de acasă, până la revenirea acasă, purtarea măștii este obligatorie”, a declarat Raed Arafat, citat de b1tv.ro.

Șeful DSU a adăugat că teatrele, cinematografele, sălile de spectacol, restaurantele, cafenelele, „acolo unde incidența este sub sau egală cu 1,5 la mie, ele vor funcționa cu capacitatea de 50%. Atunci când incidența depășește 1,5 și este până la 3 la mie, vor funcționa cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23. Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată. Aici fac paranteze pentru hoteluri – la peste 3 la mie, hotelurile vor putea servi numai persoanele care sunt cazate în hotel”.

El a mai precizat că „evenimentele private, cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise, precum și în spațiile închise sunt interzise pe plan național pe următoarea perioadă, până vom observa o scădere a numărului cazurilor”.

„Referitor la campania electorală, se reduce numărul participanților în interior la 20 de persoane și în exterior la 50 de persoane. Stabilirea incidenței la care se intră în aceste măsuri și se aplică aceste măsuri se face de către DSP-uri în maxim 24 de ore și de către comitetele județene în maxim 48 de ore de la atingerea incidenței. Totodată, tot personalul care lucrează în centrele de persoane în vârstă, persoane cu dizabilități, în centrele rezidențiale, cum spunem, pentru protejarea persoanelor respective, tot personalul care lucrează acolo se va testa o dată pe săptămână", a mai spus Raed Arafat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md