07:23:37 25.09.2021
Stiri

România a transferat 300 000 de euro pentru sprijinul societății civile și al presei din R. Moldova, prin intermediul EED

Actualitate 26.07.2021 15:57 Vizualizări1113 Autor: Ziarul National
România a transferat 300 000 de euro pentru sprijinul societății civile și al presei din R. Moldova, prin intermediul EED


Ministerul Afacerilor Externe de la București a efectuat deja plata de 300 000 de euro prin European Endowment for Democracy (EED), bani destinați implementării de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova, așa cum a anunțat vinerea trecută la Chișinău ministrul Bogdan Aurescu.

Potrivit Ambasadei României în R. Moldova, asistența financiară menționată a fost atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, la Chișinău pe 29 decembrie 2020.

Această contribuție este asigurată din Fondul de Democratizare și Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, inclus în Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferent anului 2021.

Decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuției voluntare similare, în valoare de 250 000 de euro, decise de ministrul român al Afacerilor Externe în noiembrie 2020, de asemenea în scopul implementării de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova, ca elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice, reziliente și incluzive.

„Ministerul Afacerilor Externe reconfirmă astfel susținerea acordată de România pentru dezvoltarea societății civile și a presei independente în Republica Moldova, prin promovarea implementării de proiecte în aceste sectoare-cheie pentru reforma democratică, în conformitate cu valorile care ghidează procesul de integrare europeană. Totodată, prin această măsură este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin acțiuni de asistență oficială pentru dezvoltare și în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României.

Aceeași sursă precizează că Republica Moldova reprezintă principalul beneficiar al asistenței oficiale pentru dezvoltare și umanitare acordate de România pe linie bilaterală, abordare reconfirmată prin Programul multianual strategic privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară în perioada 2020-2023, aprobat de Guvernul României în luna noiembrie 2020.

Menționăm că European Endowment for Democracy (EED) este o organizație înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md