00:14:44 13.08.2022
Stiri

Roman Iagupov de la Zdob și Zdub și frații Advahov, CETĂȚENI de ONOARE la Iași: „Trenulețul ne-a ajutat să ajungem în inimile întregii Europe cu mesajul pe care încercam să-l facem cunoscut: suntem o singură țară, o singură inimă care bate românește”

Actualitate 26.06.2022 08:15 Vizualizări2196 Autor: Livia Grecu
Roman Iagupov de la Zdob și Zdub și frații Advahov, CETĂȚENI de ONOARE la Iași: „Trenulețul ne-a ajutat să ajungem în inimile întregii Europe cu mesajul pe care încercam să-l facem cunoscut: suntem o singură țară, o singură inimă care bate românește”


Roman Iagupov, solistul formaţiei Zdob şi Zdub, şi fraţii Vasile şi Vitalie Advahov, au primit aseară, într-un cadru festiv, titlurile de cetăţeni de onoare ai judeţului Iaşi din România.

O decizie în acest sens a fost aprobată la finele lunii mai curent de Consiliul judeţean Iaşi.

„Când a apărut melodia Trenulețul, aceasta s-a suprapus perfect peste intențiile noastre comune, a venit să dubleze efortul autorităților din cele două țări (România și Republica Moldova) de a sparge granițele și a facilita mobilitatea. Piesa Trenulețul ne-a ajutat practic să ajungem imediat în inimile românilor, ale moldovenilor și ale întregii Europe cu mesajul pe care încercam să-l facem cunoscut: suntem o singură țară, o singură inimă care bate românește.

Așa cum muzica a inspirat dintotdeauna generații, iar Scorpions și alte mari formații au fost emblema căderii Zidului Berlinului, care a condus la sfârșitul unei ere, îmi doresc ca melodia Trenulețul să aibă același efect pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Ei au dărâmat un zid și prin muzică. Noi, cu ajutorul muzicii, vrem să reducem distanțele și granițele care astăzi ne separă.

După cum spune melodia, trenul acesta ne aduce de acasă până acasă, iar în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași vreau să le transmit tuturor că Iașul va fi întotdeauna ACASĂ pentru cei care îl iubesc și vor să contribuie la transformarea lui într-un loc mai bun.

Mulțumesc fraților Advahov, formației Zdob și Zdub și tuturor celor care au lucrat la acest proiect muzical care vorbește despre faptul că și de o parte și de cealaltă a Prutului suntem tot români”, a declarat Costel Alexa, preşedintele Consiliului judeţean Iaşi.

Formaţia „Zdob şi Zdub” & Fraţii Advahov s-au clasat pe locul 7 la concursul Eurovision din acest an, cu 253 de puncte. Republica Moldova participă la Eurovision din 2005. În acel an, republica noastră, reprezentată tot de formaţia Zdob şi Zdub, s-a plasat pe locul şase.

Prestaţia la Eurovision a Zdubilor şi a fraţilor Advahov a stârnit o mulţime de aprecieri, comentarii, distribuiri şi reacţii pozitive. Unii internauţi au scris că aceasta a fost una dintre cele mai bune reprezentaţii, iar R. Moldova a reuşit din nou să aducă în competiţie voia bună. Pe canalul de Youtube al Eurovision, piesa „Trenuleţul” a acumulat peste 1,5 milioane de vizualizări, iar pe Facebook, fragmentul din piesa muzicală este la rubrica „cele mai populare”.

În semn de apreciere a talentului artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat lui Roman Yagupov și fraților Vasile și Vitalie Advahov „Ordinul de Onoare”. La fel, șefa statului a acordat Diplome de Onoare pentru toată echipa proiectului „Eurovision-2022”.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vivien 28.06.2022 22:31

Free adult webcam free. Free registration.Free web cam women,men,transgender. free lesbian porno websites

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md