16:56:01 25.07.2024
Stiri

Rețea de restaurante din R. Moldova, implicată în evaziune fiscală și spălare de bani: 19 milioane de lei, ridicate de oamenii legii

Actualitate 13.06.2024 19:00 Vizualizări1084 Autor: Ziarul National
Rețea de restaurante din R. Moldova, implicată în evaziune fiscală și spălare de bani: 19 milioane de lei, ridicate de oamenii legii


Circa 19 milioane de lei necontabilizați au fost ridicați în urma unor percheziții efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Astfel, oamenii legii au destructurat o schemă de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022, în care ar fi vizată o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite Moldpres.

În cadrul urmării penale, s-a stabilit că urmare a evitării emiterii bonului fiscal clienților, agentul economic încasa bani în numerar care nu se reflectau în evidența contabilă a întreprinderii și, respectiv, nu se luau în calcul la achitarea impozitelor și taxelor la bugetul de stat, în proporții deosebit de mari.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că la oficiile agentului economic investigat au fost desfășurate percheziții, iar oamenii legii au depistat și ridicat în una din subdiviziunile întreprinderii, bani în numerar, aproximativ 19 milioane de lei necontabilizați în evidența contabilă a întreprinderii.

În context, oamenii legii îndeamnă cetățenii să ceară bon fiscal la procurarea bunurilor și serviciilor.

Operațiunea a fost desfășurată de ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații ai Direcției Generale Antifraudă a SFS. Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md