22:35:36 29.05.2023
Stiri

Responsabili din România, R. Moldova și Ucraina discută despre lansarea unei RUTE de TREN regulate Iași - Chișinău - Odesa

Actualitate 28.09.2021 12:30 Vizualizări3510 Autor: Ziarul National
Responsabili din România, R. Moldova și Ucraina discută despre lansarea unei RUTE de TREN regulate Iași - Chișinău - Odesa Iurie Calestru // Facebook


O rută feroviară regulată Iași - Chișinău - Odesa ar putea fi lansată în scurt timp, inclusiv pentru a spori numărul de turiști și a putea organiza excursii de tip City Break.

Participanții la Misiunea economică R. Moldova - România - Ucraina „Turismul – Punte pentru Integrare Econimcă Europeană”, care a avut loc luni, 27 septembrie, în cadrul primăriei Municipiului Iași, au convenit să creeze un grup de lucru comun care să pună la punct toate detaliile inaugurării acestei rute de tren între Iași, Chișinău și Odesa.

„În rezultatul acestui eveniment, vom declanșa City Break-uri cu trenul între Iași-Chișinău-Odesa, iar operatorii din domeniul turismului receptor care sunt afectați de restricții vor putea găzdui turiști, salvând locuri de muncă și generând venituri pentru sectoarele conexe”, a declarat Iurie Calestru de la IDEP Moldova, unul dintre organizatorii grupului de lucru amintit.

Menționăm că la evenimentul de la Iași, patronat de către primarul Mihai Chirica, au participat circa 100 de persoane, reprezentanți ai sectorului public și privat, din trei state - România, Republica Moldova și Ucraina.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md