03:56:17 09.05.2021
 
Stiri

Reprezentantul Rusiei sau al Coreei de Sud? Pentru cine a votat R. Moldova la șefia INTERPOL: „Am votat reieșind din interesul național al R. Moldova. Sunt gata să arăt dovada”

Politică 23.11.2018 11:46 Vizualizări2909 Autor: Ziarul National
Reprezentantul Rusiei sau al Coreei de Sud? Pentru cine a votat R. Moldova la șefia INTERPOL: „Am votat reieșind din interesul național al R. Moldova. Sunt gata să arăt dovada”


Votul din partea R. Moldova la alegerile noului președinte al INTERPOL a fost dat, în secret, de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, membru al Comitetului executiv INTERPOL, Fredolin Lecari.

Deși principalul favorit pentru această funcție era generalul rus Alexander Prokopciuk, președinte al INTERPOL a fost ales reprezentantul Coreei de Sud, Kim Jong Yang.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să spună pentru cine a votat R. Moldova în cadrul Adunării Generale a Organizației Internaționale a Poliției Criminale, desfășurată în perioada 18 - 21 noiembrie curent la Dubai, Fredolin Lecari ne-a răspuns că ar încălca normele etice dacă ar da nume.

„Noi am votat reieșind din interesul național al R. Moldova”, ne-a declarat Fredolin Lecari.

Menționăm că fosta judecătoare Domnica Manole i-a scris, ieri-seară, un mesaj lui Val Butnaru de la „JurnalTV” pe care acesta l-a citit în direct în emisiunea pe care a moderat-o, potrivit căruia „la Bruxelles se cunoștea încă de ieri (miercuri - n.r.) că R. Moldova a votat pentru reprezentantul Rusiei”.

„Eu sunt gata să-i arăt dovada cum am votat. Și dacă nu este adevărat ce spune, faceți-i o mustrare publică. Este o aberație. Domnul Kim a fost susținut masiv. Eu sunt gata să mă deplasez și la Bruxelles și să conving pe oricine, cu probe, pentru cine am votat”, ne-a spus șeful Poliției de Frontieră.

Întrebat dacă am înțeles corect că R. Moldova a votat reprezentantul Coreei de Sud în fruntea INTERPOL, Fredolin Lecari ne-a răspuns: „Eu nu am spus acest lucru, dar dumneavoastră ați prezumat corect”.

Menționăm că poziția președintelui INTERPOL a devenit vacantă după ce reprezentantul Chinei, Meng Hongwei, a dispărut în timpul unei vizite în patria sa și apoi a demisionat în legătură cu investigarea acuzațiilor de corupție inițiate împotriva sa în China. După demisia lui Meng Hongwei, Kim Jong Yang, care a deținut anterior funcția de vicepreședinte al organizației, a devenit șef interimar al INTERPOL.

Mai multe state, printre care Lituania și Ucraina, au anunțat că vor părăsi organizația, dacă în fruntea acesteia urma a fi ales reprezentantul Federației Ruse.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

vasile 23.11.2018 15:36

Pai de ce nuithi asa lepre la asa functhii de stat?

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md