22:07:54 05.03.2021
 
Stiri

Replica unui DEPUTAT, după ce Stoianoglo le-a arătat din deget politicienilor. „Mie îmi este straniu că nu l-a luat în briefing și pe purtătorul său de cuvânt, Veaceslav Platon”

Actualitate 05.01.2021 11:26 Vizualizări2303 Autor: Ziarul National
Replica unui DEPUTAT, după ce Stoianoglo le-a arătat din deget politicienilor. „Mie îmi este straniu că nu l-a luat în briefing și pe purtătorul său de cuvânt, Veaceslav Platon”


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a ținut să-i răspundă procurorului general, Alexandru Stoianoglo, care astăzi, în cadrul unui briefing de presă, a acuzat unii politicieni de „subminare a independenței instituționale și individuale a procurorilor, a încrederii publice în puterea judecătorească”.

„Domnul procuror general Stoianoglo în briefing de presă. Mie îmi este straniu că nu l-a luat în briefing și pe purtătorul său de cuvânt, Veaceslav Platon”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook, cu referire la controversatul om de afaceri eliberat din închisoare la cererea lui Stoianoglo.

Citește și: VIDEO // Stoianoglo și Motuzoc reclamă „ATACURI din sfera politicului” asupra Procuraturii: „Ei vor o Procuratură independentă, dar care ar depinde doar de ei”

O reacție similară a avut și parlamentarul Sergiu Litvinenco.

„Am urmărit azi-dimineață un briefing de la Procuratura Generală în care s-au rostit (încâlcit) multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic. Presiuni din partea cui? Prin ce se manifestă aceste presiuni? Parcă nici modificările legislative nu au fost operate (cum a fost în România între 2017 și 2019), nici alte lucruri nu s-au întâmplat. În afară de faptul că au fost eliberați niște hoți și achitați niste criminali... Sper tare că acțiunea de azi este doar una regretabilă și nu este sugerată pe persoane rău intenționate. Și da – vom continua mai departe să acționăm prin instrumentele pe care ni le oferă Constituția și legile țării (indiferent dacă cineva le califică drept „presiuni”), astfel încât procuratura să apere interesul public, să pună la pușcărie hoții și infractorii, să facă dreptate pentru oamenii acestei țări”, a precizat Litvinenco.

De menționat că Alexandr Stoianoglo și șefa Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, au semnat astăzi un apel prin care acuză „tentative tot mai insistente și brutale ale unor actori politici de subminare a independenței instituționale și individuale a procurorilor”. Mai mult, Stoianoglo și Motuzoc susțin că aceste atacuri, care s-ar fi „întețit în ultima vreme”, ar veni din partea „forțelor declarate proeuropene sănătoase”.

„Asistăm la cel mai mare front ridicat împotriva Procuraturii de către politicieni și susținătorii lor, care își asumă rolul de judecători ai activității procurorilor și care aruncă zilnic cu noroi în Procuratură, prezentând fel și fel de situații pe care le califică ca fiind greșit soluționate juridic. Recunoaștem că suntem prestatori de servicii publice și necesitatea de a asigura interesul public privind activitatea Procuraturii, de a manifesta mai multă transparenţă, de a raporta despre modul și rezultatul muncii desfășurate, avansând pe această cale zi de zi, doar că specificul activității, restricțiile legale, impuse inclusiv și de necesitatea respectării drepturilor fundamentale ale omului, nu ne permit să o facem în volumul pe care ni-l cer politicienii”, a citit Stoianoglo din apel.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Paralelle 05.01.2021 13:51

Slabiciuni profesionale...Cind unii se simt slabi de caractère,in caz de vinovatie striga :Ajutor,sunt victima! Victima este lumea care asteapta de 30 de Ani sa se instaureze o sociétate sanatoasa.Justitia este parte décisiva in aceasta poveste de succès!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md