19:55:39 12.12.2018
 
Stiri

Regulamentul de IMPLEMENTARE a programului „Prima Casă”, APROBAT: Care sunt criteriile de ELIGIBILITATE și când va fi funcțional programul

Economie 22.02.2018 17:20 Vizualizări1178 Autor: Ziarul National
Regulamentul de IMPLEMENTARE a programului „Prima Casă”, APROBAT: Care sunt criteriile de ELIGIBILITATE și când va fi funcțional programul

Cabinetul de miniștri a aprobat cadrul normativ secundar care asigură punerea în aplicare a programului guvernamental „Prima Casă”. Regulamentul stabilește criteriile de eligibilitate pentru beneficiari, pentru locuințele care pot fi procurate și pentru băncile comerciale din R. Moldova implicate în program.

De asemenea, este descrisă detaliat procedura de acordare a creditelor ipotecare prin intermediul programului, precum și modalitatea de acordare și executare a garanției de stat. Premierul Pavel Filip a menționat că acesta este un ultim pas pentru aplicarea programului și a solicitat instituțiilor responsabile să finalizeze cât mai curând procedurile care mai sunt necesare.

Aprobarea Regulamentului va fi succedată de anumite proceduri tehnice, precum semnarea contractelor trilaterale de colaborare cu băncile și elaborarea câtorva contracte tipizate. Ministerul Finanțelor își propune să realizeze aceste acțiuni într-un termen cât mai restrâns. Data din care cetățenii pot depune cererile de creditare și băncile participante la program vor fi anunțate ulterior.

„Programul a fost elaborat pentru a ajuta persoanele tinere să-și procure prima locuință în condiții mai avantajoase de creditare, statul garantând 50% din soldul creditului acordat. Plafonul anual al garanțiilor de stat și suma mijloacelor financiare destinate executării acestora vor fi stabilite anual. Pentru 2018, în bugetul de stat este prevăzut un fond de garantare în valoare de 50 milioane de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Implementarea programului va fi realizată prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!andrei 22.02.2018 20:13

Unde acum sunt toți criticii care spuneau că proiectul acesta este doar un plan stahanovist care nu poate fi realizat ?

Andrei 22.02.2018 21:38

Principala problema a tinerilor familii este lipsa locurilor de trai. Daca actuala guvernare va reusi sa rezolve problema data, atunci restul problemelor se vor rezolva mult mai simplu

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md