21:49:30 07.08.2020
 
Stiri

REGULAMENT // Dosarele pentru admiterea la facultate vor fi depuse ONLINE în acest an: În ce perioadă vor avea loc sesiunile suplimentare de admitere în universitățile din R. Moldova

Actualitate 15.07.2020 18:30 Vizualizări1172 Autor: Ziarul National
REGULAMENT // Dosarele pentru admiterea la facultate vor fi depuse ONLINE în acest an: În ce perioadă vor avea loc sesiunile suplimentare de admitere în universitățile din R. Moldova UPSC


Tinerii din R. Moldova care intenționează să studieze la universitate vor depune în acest an dosarele online prin Email, Viber, Skype, Messenger, WhatsApp, softuri speciale pentru admitere etc.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat noi prevederi la Regulamentul-cadru privind organizarea admiterii în ciclul I – studii superioare de licență pentru anul universitar 2020 – 2021, potrivit cărora concursul de admitere, sesiunea 2020, la programele de studii superioare de licență și master oferite de instituțiile de învățământ superior se va desfășura în regim online.

Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării stabilește termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere, sesiunea 2020, la studii superioare de licenţă pentru toate universitățile.

CITIȚI și ADMITEREA 2020 // Guvernul anunță 8 645 de locuri BUGETARE în instituțiile de învățământ superior, cele mai multe destinate viitorilor profesori, ingineri, medici sau agricultori

Depunerea online a dosarului de concurs va avea loc în perioada 27 iulie – 4 august curent, iar anunțarea rezultatelor intermediare - pe 7 august.

Totodată, între 8 și 18 august vor fi depuse documentele în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19, iar pe 20 august - anunțarea rezultatelor finale.

Dosarul de concurs va cuprinde actele scanate prevăzute de pct. 44 din Regulamentul de admitrere.

Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

Universitățile pot organiza concomitent concursul de admitere online la ciclul I - studii superioare de licență și ciclul II – master.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare în perioada 21-29 august 2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md