08:24:03 15.05.2021
 
Stiri

REFORMĂ // 2,8 MILIOANE de dolari din Suedia pentru îmbunătățirea accesului la JUSTIȚIE în raioanele Soroca, Cimișlia, Criuleni și Comrat și îmbunătățirea serviciilor privind efectuarea expertizelor judiciare

Actualitate 13.07.2020 09:36 Vizualizări776 Autor: Ziarul National
REFORMĂ // 2,8 MILIOANE de dolari din Suedia pentru îmbunătățirea accesului la JUSTIȚIE în raioanele Soroca, Cimișlia, Criuleni și Comrat și îmbunătățirea serviciilor privind efectuarea expertizelor judiciare


Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare anunță că a lansat, cu suportul Suediei, un nou proiect care va contribui la consolidarea eficienței serviciilor din domeniul justiției și îmbunătățirea accesului la justiție pentru bărbații și femeile din Republica Moldova, în special pentru cei din grupurile vulnerabile și marginalizate.

Proiectul, cu un buget de 2,8 milioane de dolari, se va desfășura până în anul 2022, în parteneriat cu două organizații non-guvernamentale: Institutul de Reforme Penale și Invento.

Partenerii de implementare vor contribui la sporirea coordonării și cooperării dintre actorii-cheie din sectorul justiției din cele patru regiuni de intervenție a proiectului -Soroca, Criuleni, Cimișlia și Comrat.

Totodată, vor fi create platforme de dialog pentru identificarea soluțiilor pentru a spori eficiența și accesul la justiție. Tot prin intermediul proiectului vor fi organizate sesiuni de instruire pentru profesioniștii din domeniul justiției din cele patru raioane.

Patru organizații non-guvernamentale (ONG-uri) din regiunile de intervenție vor beneficia de instruiri și consiliere, astfel încât acestea să participe eficient într-un dialog constructiv cu actorii din lanțul justiției și să se implice în mod pro-activ în revendicarea drepturilor justițiabililor. ONG-urile-partenere vor deveni ulterior o sursă de informare și expertiză pentru autoritățile locale, precum și pentru bărbații și femeile din comunitățile țintă.

Potrivir PNUD, o altă direcție a proiectului va include asistența tehnică pentru fortificarea capacităților instituțiilor naționale de expertiză judiciară - Centrul Național de Expertize Judiciare, Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al Inspectoratului General al Poliției, Centrul de Medicină Legală, astfel ca acestea să-și sporească eficiența instituțională și să poată presta servicii de calitate. Totodată, va fi revizuit cadrul normativ în domeniul expertizei judiciare, iar instituțiile naționale de expertiză judiciară vor beneficia de suport pentru obținerea și extinderea acreditării în conformitate cu standardele ISO pentru investigațiile și examinările pe care le efectuează. Proiectul va sprijini și dezvoltarea unui sistem de gestionare a dosarelor de expertiză judiciară (e-sistem), care să asigure interconectivitatea cu e-sistemele altor actori din lanțul justiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md