07:53:15 24.09.2023
Stiri

Reacția lui Putin după atacul cu drone de la Moscova

Actualitate 30.05.2023 18:14 Vizualizări831 Autor: Ziarul National
Reacția lui Putin după atacul cu drone de la Moscova


Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina de „activitate vădit teroristă”, susținând că atacul cu drone de marți dimineață, 30 mai, asupra Moscovei este o încercare a Kievului de „a intimida Rusia”, transmite agenția rusă de presă de stat TASS.

„Regimul de la Kiev încearcă să intimideze Rusia, să bage frica în cetățenii ruși, lovind clădiri rezidențiale. Acesta, desigur, este un semn clar de activitate teroristă”, a spus Vladimir Putin, într-o declarație de presă, în timpul unei vizite la Centrul Cultural Zotov din Moscova.

Potrivit lui Putin, scopul atacului cu drone asupra Moscovei este „să provoace un răspuns din partea Rusiei”, stat care lansează zilnic de mai ine de un an rachete ucigătoare în Ucraina.

„Suntem îngrijorați de încercările de a provoca un răspuns din partea Rusiei. Se pare că asta vor ei. Kievul provoacă, noi să oglindim acțiunile. Vom vedea ce facem în privința asta”, a spus Putin.

„Cetățenii Ucrainei, care acum nu mai au niciun cuvânt de spus, pentru că se dezlănțuie o teroare totală împotriva populației civile din Ucraina, ar trebui să știe la ce insistă actuala conducere a acestei țări”, a mai spus Putin.

Putin a lăudat performanța sistemului de apărare aeriană al Moscovei în timpul atacului de drone, dar a precizat că va fi întărit în regiunea capitalei.

„Sistemul de apărare aeriană al Moscovei a funcționat normal, satisfăcător, deși mai e ceva de făcut”, a spus Putin.

Anterior reacției lui Putin, Kremlinul a transmis că atacul cu drone de la Moscova este „un răspuns” al Kievului la recentele lovituri ruse împotriva Ucrainei.

Mai multe clădiri din Moscova au fost lovite de drone marți dimineață, conform oficialilor locali și presei ruse. Primarul Serghei Sobianin a transmis, într-un mesaj pe Telegram, că nicio persoană nu a fost rănită grav și că pagubele provocate sunt „minore”.

Ucraina a respins acuzațiile Rusiei că se află în spatele atacului și a transmis că nu are „nimic de-a face” cu acesta.

Kremlinul nu a precizat în ce zonă a orașului a avut loc atacul. Potrivit Reuters, dronele au vizat unele dintre cele mai bogate zone ale Moscovei, inclusiv una din vest în care Putin și membrii elitei ruse dețin reședințe.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md