21:35:11 15.04.2024
Stiri

Răzbunarea lui Putin. Liderul de la Kremlin PEDEPSEȘTE Kazahstanul, după ce președintelui Tokayev a refuzat să recunoască autoproclamatele republici din Donbas

Actualitate 06.07.2022 14:21 Vizualizări2078 Autor: Ziarul National
Răzbunarea lui Putin. Liderul de la Kremlin PEDEPSEȘTE Kazahstanul, după ce președintelui Tokayev a refuzat să recunoască autoproclamatele republici din Donbas Eurasianet


După declarația președintelui Tokayev privind refuzul Kazahstanului de a recunoaște autoproclamatele republici din Donbas (LDNR), autoritățile ruse au dat o lovitură exportului de petrol kazah.

Tokayev s-a oferit și să ajute Europa să facă față crizei energetice cauzate de reducerea livrărilor de hidrocarburi din Rusia pe fondul războiului cu Ucraina.

Agențiile de presă ruse relatează că un tribunal din Novorossiysk (regiunea Krasnodar, Rusia) a dispus suspendarea operațiunii Consorțiului de conducte „Caspian” pentru 30 de zile, pe motiv de încălcare a mediului, notează The Moscow Times.

Acest terminal primește o conductă din Kazahstan cu o capacitate de 67 de milioane de tone pe an, după care petrolul este încărcat în cisterne și exportat.

Motivul formal al deciziei instanței a fost presupusa descoperire a „unor încălcări ale mediului” în activitatea consorțiului.

Compania a spus deja că va face recurs împotriva deciziei.

Analistul economic rus Anatoli Nesmiyan notează pe canalul său de Telegram că acest lucru este direct legat de declarațiile președintelui Tokayev la forumul economic de la Sankt Petersburg.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md