23:53:18 17.06.2024
Stiri

R. Moldova, DETERMINATĂ să deschidă negocierile de aderare la UE până la finele anului 2023. Nicu Popescu, după discuțiile cu omologul său de la Budapesta: „Contăm și mai departe pe suportul deplin al Ungariei”

Actualitate 25.05.2023 13:14 Vizualizări1081 Autor: Ziarul National
R. Moldova, DETERMINATĂ să deschidă negocierile de aderare la UE până la finele anului 2023. Nicu Popescu, după discuțiile cu omologul său de la Budapesta: „Contăm și mai departe pe suportul deplin al Ungariei”


„Obiectivul nostru ca stat este deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an și, în acest sens, contăm și mai departe pe suportul deplin al Ungariei”, a declarat astăzi vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, în cadrul unui briefing comun la Chișinău cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó.

Oficialii au discutat despre perspectivele de aprofundare a cooperării moldo-maghiare.

„Am salutat anunțul făcut de ministrul Szijjártó despre oferirea unui suport financiar în valoare de 300 000 de euro, prin intermediul NATO Trust Fund – sprijin ce va contribui la fortificarea capacităților noastre de apărare, inclusiv la stabilitatea și pacea în republica noastră”, a precizat șeful diplomației moldovenești.

Tot în cadrul acestei vizite, a fost semnat noul Plan de Acțiuni pentru cooperare culturală între Ministerul Culturii al R. Moldova și Ministerul Culturii și Inovării al Ungariei pentru anii 2023 - 2027, fapt ce va consolida relațiile culturale moldo-maghiare și va contribui la dezvoltarea unei diplomații culturale active.

„Am relatat și despre progresele semnificative ale republicii noastre în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Obiectivul nostru ca stat este deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an și, în acest sens, contăm și mai departe pe suportul deplin al Ungariei. De asemenea, ne-am referit și la organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene în republica noastră pe data de 1 iunie – un semn clar și puternic că R. Moldova nu este singură”, a conchis Nicu Popescu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md