23:45:04 28.09.2020
 
Stiri

R. Moldova, anul 2020: Trei frați și TOȚI cu funcții înalte în guvernarea lui Dodon. „Mă mândresc cu frații mei”

Actualitate 31.07.2020 17:28 Vizualizări5682 Autor: Ziarul National
R. Moldova, anul 2020: Trei frați și TOȚI cu funcții înalte în guvernarea lui Dodon. „Mă mândresc cu frații mei”
Maxim și Adrian Lebedinschi


Fratele mai mare deputat, mijlociul secretar de stat la Ministerul de Interne, iar mezinul - fost consilier prezidențial și secretar al Comisiei Electorale Centrale.

Aceasta este „povestea de succes” a fraților Lebedinschi de la Briceni - Adrian (anul nașterii 1976), Cornel (1980) și Maxim (1986), cu legături în Partidul Socialiștilor și cu președintele Igor Dodon.

Astfel, în timp ce Adrian Lebedinschi a devenit deputat pe listele Partidului Socialiștilor după parlamentarele din februarie 2019, urmându-l pe Igor Dodon încă din anul 2012, fratele său mai mic, Maxim, devenea, în 2015, consilier netitular al fracțiunii parlamentare Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

În câțiva ani, Maxim Lebedinschi a ajuns consilierul pe domeniul juridic al președintelui Dodon, iar din 2019 este secretarul Comisiei Electorale Centrale.

Familia a fost „întregită” la guvernare astăzi, când Guvernul l-a numit pe cel de-al treilea frate, Cornel Lebedinschi, în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

„Da, este fratele meu. Mă mândresc cu frații mei și le urez succes”, a comentat pentru Ziarul NAȚIONAL Maxim Lebedinschi.

Funcționarul nu vede nicio problemă că toți cei trei frați dețin funcții importante în actuala guvernare și pretinde că la mijloc ar fi vorba de meritocrație.

„Eu nu am nicio atribuție la cariera fratelui (Cornel - n.r.), nici el nu are nicio atribuție la a mea”, a continuat Maxim Lebedinschi, afirmând că fratele său Cornel are 15 ani de experiență în cadrul MAI, cu o pauză în ultimii patru ani, când a lucrat la „Moldinconbank”.

Menționăm că acesta nu este unicul exemplu când exponenții actualei guvernări își promovează rudele în funcții de stat. De exemplu, fiica Zinaidei Greceanîi, Oxana, a fost numită pe 11 martie curent reprezentant al R. Moldova la Comisia economică euroasiatică, o structură a Uniunii Economice Euroasiatice unde R. Moldova are calitatea de „observator”. Odrasla Zinaidei Greceanîi este remunerată cu 10 000 de euro lunar.

Totodată, după ce guvernarea PSRM-PD a rămas cu 50 de voturi în Parlament, Guvernul a numit-o, pe 8 iulie curent, pe fiica deputatului neafiliat Alexandru Oleinic, în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții. După promovarea Elenei Oleinic-Slivinschi, tatăl său asigură majoritate parlamentară actualei guvernări.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


V. Cretu 31.07.2020 17:43

De aia și sunt aleși acești demni fii ai poporului... Sunt ”investitori” politici și au nevoie de a-și recupera investiția... E o trăsătură care îi distinge pe „reprezentanții aleși” oricine nu ar fi ei... E o boală incurabilă... Cineva e corupt cu bani, alții cu funcții/posturi etc.. Toți sunt plătiți din banul public și pe contribuabil îl doare în cot cum e cheltuit banul ...

soitu 31.07.2020 18:01

Vreau sa fiu la curent cu noutatile ,pe care in ZN le gasesc obiective.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md