00:31:37 08.10.2022
Stiri

Putin ar apela la CRIMINALII din închisorile din Rusia pentru refacerea regimentelor trimise în Ucraina. „Să fiu închis aproape un deceniu sau să ies în șase luni dacă am noroc"

Actualitate 10.08.2022 19:59 Vizualizări739 Autor: Ziarul National
Putin ar apela la CRIMINALII din închisorile din Rusia pentru refacerea regimentelor trimise în Ucraina. „Să fiu închis aproape un deceniu sau să ies în șase luni dacă am noroc


Războiul care se întinde deja de mai bine de cinci luni și pierderile care se acumulează forțează Moscova să găsească noi soluții pentru a reface regimentele trimise în Ucraina. După cum explică criticii săi, dar și analiștii occidentali, o mobilizare națională poate părea un semn de slăbiciune pentru regimul lui Vladimir Putin, așa că recurge la cei care nu mai au nimic de pierdut: deținuții din închisori.

Deținuții sunt atrași pe front cu promisiunea libertății și cu perspectiva îmbogățirii în urma serviciului militar. Mulți dintre cei care se află în această situație se consultă cu rudele aflate în libertate. Cei care acceptă propunerea pleacă din închisorile aglomerate, iar în urma lor familiile verifică listele cu răniți și morți pentru a afla ce s-a întâmplat cu ei.

În mai bine de o lună de investigații, CNN a vorbit cu deținuții prinși în cea mai nouă schemă de recrutare din Rusia. Activiștii cred că sute de oameni au fost abordați în zeci de închisori din Rusia, de la criminali la infractori, pentru a-i convinge să lupte în Ucraina.

Un prizonier a vorbit cu CNN din celula sa înghesuită din închisoare. Închis pentru mai mulți ani pentru infracțiuni legate de droguri, el a vorbit sub condiția anonimatului folosind un smartphone de contrabandă, o realitate deja în sistemul penitenciar al Rusiei, dezvăluind condițiile de recrutare.

„Vor accepta criminali, dar nu violatori, pedofili, extremiști sau teroriști" le-a explicat prizonierul. „Oferă amnistie sau chiar grațierea în șase luni. Cineva vorbește despre 100.000 de ruble pe lună, alții despre 200.000. diferă de la caz la caz”.

El a spus că astfel de condiții au fost oferite atunci când mai mulți bărbați neidentificați, despre care se crede că operau în numele unui contractor militar privat, au venit în închisoare în prima jumătate a lunii iulie. Cei care acceptau ar fi urmat două săptămâni de pregătire în regiunea Rostov, din sudul Rusiei.

„În cazul meu, dacă e adevărat, atunci eu sunt dispus să merg”, a spus prizonierul. „Poate face o diferență reală pentru mine: să fiu închis aproape un deceniu sau să ies în șase luni dacă am noroc. Dar asta dacă am noroc. Vreau doar să merg acasă la copiii cât mai curând posibil. Dacă această opțiune este posibilă, atunci de ce nu?".

Deținutul a spus că 50 de bărbați au fost deja selectați pentru recrutare și plasați în carantină în închisoare, dar a auzit că 400 au aplicat. Activiștii pentru drepturile omului care lucrează în sistemul penitenciar rus au declarat de la începutul lunii iulie că au fost inundați cu rapoarte din întreaga Rusie de la rude îngrijorate de soarta deținuților.

„În ultimele trei săptămâni (n.r. în iulie), există un val foarte mare al acestui proiect de a recruta mii de prizonieri ruși și de a-i trimite la război", a declarat Vladimir Osechkin, șeful Gulagu.net, un ONG dedicat apărării drepturilor deținuților.

Osechkin a spus că unora li s-a promis o plată familiilor lor de cinci milioane de ruble (82.000 de dolari) dacă vor muri, dar există dubii că recompensele financiare vor fi onorate. „Nu există nicio garanție, nu există niciun contract real. Este ilegal”, a subliniat acesta.

Activistul a speculat că prizonierii au fost folosiți în mod eficient ca momeală, pentru a atrage focul ucrainenilor și pentru a permite armatei ruse să lovească cu precizie. „Ei merg primii, iar când armata ucraineană îi atacă. Apoi, soldații ruși văd unde sunt ucrainenii și bombardează locul”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md