13:08:10 22.10.2021
Stiri

Proiecte concrete de colaborare în domeniile culturii, educației, mass-media, lansate de Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României

Actualitate 08.10.2021 15:29 Vizualizări947 Autor: Ziarul National
Proiecte concrete de colaborare în domeniile culturii, educației, mass-media, lansate de Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, s-a întâlnit cu delegația Comisiei pentru cultură și media a Senatului României, aflată în vizită la Chișinău.

„După ce, recent, președinții comisiilor din Parlamentul Republicii Moldova au avut întâlniri foarte productive cu omologii din Parlamentul României, acum suntem onorați să găzduim vizita Comisiei pentru cultură și mediu a Senatului, în componență deplină. Sunt sigur că ea va da startul unei etape noi, mai impunătoare, în relațiile noastre de colaborare, atât la nivel de conducere, cât și pe filiera comisiilor permanente”, a declarat Igor Grosu.

Un comunicat de presp al Parlamentului arată că spicherul a pledat pentru punerea în aplicare a unor proiecte comune concrete de către cele două comisii parlamentare, întrucât valorificarea avantajelor spațiului lingvistic și cultural comun este un domeniu vast de cooperare între parlamentarii din Republica Moldova și România.

Viorel-Riceard Badea, președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului României, a opiniat că o primă colaborare importantă comună dintre cele două comisii ar putea deveni un program de promovare a limbii române. În opinia senatorului, această cooperare va servi drept exemplu pentru alte comisii și factori politici interesați de resetarea relațiilor dintre România și Republica Moldova.

Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a punctat obiectivele prioritare de pe agenda comisiei. Deputata a remarcat că există un interes foarte mare pentru promovarea studierii limbii române printre alolingvi și că Parlamentul de la Chișinău ar fi recunoscător pentru sprijin în realizarea unui program cu caracter permanent, bazat pe experiența avansată a Uniunii Europene și a României în special.

Profitând de ocazie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit României pentru tot suportul oferit Republicii Moldova, inclusiv în combaterea pandemiei COVID-19.

„România a fost prima care a sărit în ajutor într-o perioadă extrem de dificilă, oferindu-ne peste jumătate de milion de doze de vaccin, iar cetățenii au fost recunoscători pentru acest gest frățesc. Ne unesc sentimente puternice care rezistă la orice crize și provocări”, a declarat spicherul Igor Grosu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ion Savin 11.10.2021 22:48

La ziua de azi avem nevoie de proiecte de colaborare economică și în energetică domnilor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md