00:26:17 12.08.2022
Stiri

PROIECT // Cetățenii din R. Moldova ar putea beneficia de VOUCHERE de vacanță pentru destinații din România: „O astfel de alianță și decizie comună ar contribui esențial la dezvoltarea relațiilor economice dintre statele noastre”

Actualitate 02.12.2021 12:27 Vizualizări4434 Autor: Ziarul National
PROIECT // Cetățenii din R. Moldova ar putea beneficia de VOUCHERE de vacanță pentru destinații din România: „O astfel de alianță și decizie comună ar contribui esențial la dezvoltarea relațiilor economice dintre statele noastre”
Poză simbol


Fostul vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Gheorghe Fodoreanu, propune vouchere de vacanță comune România - Republica Moldova, care ar asigura integrarea dintre potențialul turistic și economic al celor două state.

Totodată, Fodoreanu, care a fost și președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), speră ca decizia privind voucherele de vacanță să fie implementată de către Guvernul României pe o perioadă de timp lungă, de minimum cinci ani.

„Integrarea conceptului de vouchere de vacanță între cele două state surori, România și Republica Moldova, ar putea avea două etape. În primul rând, voucherele de vacanță emise în țara noastră să aibă valabilitate la decontare și pentru Republica Moldova. În a doua etapă, și Republica Moldova ar urma să introducă acest concept al voucherelor de vacanță, deci în acest caz am vorbi de un drum ceva mai lung. Cred că printr-un dialog permanent dintre ministerele de resort ale celor două țări, s-ar putea implementa cu rapiditate acest concept. O astfel de alianță și decizie comună ar contribui esențial la dezvoltarea relațiilor economice dintre statele noastre. Până la urmă, vorbim aceeași limbă și avem istorie comună", a subliniat sursa citată într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, fluxul turistic dintre cele două țări s-a dezvoltat mult în ultimii zece ani.

„Turiștii moldoveni cunosc de mai mult timp potențialul turistic al României, venind la nivelul a zeci de mii pe an și alegând Slănic Moldova, zona de turism rural Bran - Moieciu, stațiunile de pe Valea Prahovei dar și circuite. Însă, de la un timp și românii merg ceva mai mult în Republica Moldova, petrecând weekend-uri cu familia, alegând facilitățile balneoclimaterice din zona Cahul, city break-uri în Chișinău sau circuite tematice vitivinicole ori cultural-religioase", se mai precizează în comunicat.

Potrivit lui Fodoreanu, utilizarea voucherelor de vacanță în Republica Moldova ar mări baza de structuri de cazare din cadrul programului și ar determina și creșterea numărului de turiști moldoveni care vin în România.

Gheorghe Fodoreanu este unul dintre primii promotori ai colaborării turistice dintre România și Republica Moldova. În 2006, a contribuit decisiv la semnarea unui acord de parteneriat între Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) din Romania și ANAT din Republica Moldova.

„Ideea utilizării reciproce a voucherelor de vacanță ar susține evoluția actuală a relațiilor politice, economice, culturale și sociale dintre România și Republica Moldova, care sunt din ce în ce mai apropiate și dinamice", se mai spune în comunicat.

Menționăm că cei mai numeroși turiști străini care vin în R. Moldova sunt din România. Datele Biroului Național de Statistică arată că 28,8% din cei 44,5 mii de turiștii străini cazați în R. Moldova în perioada ianuarie - septembrie erau din România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md