17:15:53 23.01.2021
 
Stiri

Programul Operațional comun România-Republica Moldova: În procesul de implementare a proiectelor finanțate de Comisia Europeană vor fi implicați și reprezentanți ai DRRM

Actualitate 28.07.2020 16:58 Vizualizări787 Autor: Ziarul National
Programul Operațional comun România-Republica Moldova: În procesul de implementare a proiectelor finanțate de Comisia Europeană vor fi implicați și reprezentanți ai DRRM


Departamentul pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României va fi implicat în proiectele transfontaliere realizate pe ambele maluri ale Prutului, finanțate de Comisia Europeană.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului de la București, Ana Guțu, a avut astăzi o întrevedere cu Florin Nicolae Creț, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Un comunicat de presă al insituției arată că, în cadrul discuției, a fost abordată tematica derulării programelor pentru perioada 2014-2020 din cadrul Programului Operațional comun România-Republica Moldova.

„Am luat cunoștință cu programarea strategică a viitoarelor proiecte finanțate de Comisia Europeană la granițele externe ale Uniunii Europene. Documentul comun, emis de Comisia Europeană în ianuarie 2020, prevede continuarea cooperării transfrontaliere la granița României cu Republica Moldova în formatul bilateral existent”, a declarat secretarul de stat Ana Guțu.

Aceeași sursă a precizat că, în cadrul întrebederii, s-a convenit ca DRRM să participe la reuniunile Comitetului Comun de Programare - structură bilaterală, formată din reprezentanți ai instituțiilor locale, regionale și centrale din România și Republica Moldova.

Menționăm că UE a alocat 81 de milioane de euro pentru Programul Operațional comun România-Republica Moldova, beneficiari fiind judeţele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați din dreapta Prutului, precum și întreg teritoriul R. Moldova.

Proiectele implementate se referă la îmbunătățirea infrastructurii, investiții serioase în domeniul sănătății, îmbunătățirea condițiilor de activitate pentru polițiști, sprijinirea educației, promovarea patrimoniului istoric etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md