12:04:37 15.06.2021
 
Stiri

Primii TURIŞTI MOLDOVENI au ajuns deja la mare în Turcia. Care este situaţia la faţa locului şi ce trebuie să ştie fiecare moldovean care şi-a programat vacanţa în Antalya

Actualitate 04.07.2020 21:33 Vizualizări3033 Autor: Vitalie Hadei
Primii TURIŞTI MOLDOVENI au ajuns deja la mare în Turcia. Care este situaţia la faţa locului şi ce trebuie să ştie fiecare moldovean care şi-a programat vacanţa în Antalya


Turcia este una dintre primele țări care a acceptat tranzitarea frontierei de stat a cetățenilor din R. Moldova. Astfel din 4 iulie, a avut loc primul zbor charter, cu turiștii moldoveni, spre Antalya.

Procedura de verificare la aeroportul din Antalya pentru covid-19

Toți turiștii, chiar înainte de trecerea controlului la frontieră, trebuie să măsoare temperatura corpului. Dacă depășește 37,8 grade, atunci turistul este trimis la cabinetul medical al aeroportului, unde va face testul de coronavirus, absolut GRATUIT (această procedură durează în jur de 1 oră). Dacă testul s-a dovedit a fi pozitiv, atunci medicii din spital decid deja ce să facă în continuare. Dacă o persoană se simte bine, el părăsește calm din spital pentru a merge la hotelul său, dar i se oferă un spațiu izolat și îngrijiri medicale non-stop. Dacă starea pacientului este gravă, atunci el este lăsat în spital unde urmează tratamentul.

De altfel, la dorință puteți face propriul test pentru Covid-19 pe Aeroportul Antalya, chiar dacă nu aveți simptome ale bolii. Durează o oră și te costă 15 euro.

Polița de asigurare ”Covid-19”

Turiștii au posibilitatea să achiziționeze o poliță de asigurare ”VOLUNTARĂ” care să-l asigure de orice problemă asociată cu probabilitatea de a avea covid-19.

Costul minim al poliței este de 15 euro. În acest caz, vi se vor plăti cheltuieli medicale, în valoare de până la 3.000 de euro.

Există o opțiune pentru 19 euro, unde asigurarea acoperă până la 5.000 de euro.

Dacă achiziționați o poliță pentru 23 de euro, atunci limita costurilor de tratament și reabilitare va fi de 7000 de euro.

Să ne dăm seama pentru ce pot fi suficienți acești bani?

Cursul standard de tratament pentru covid-19 în spitalul din Antalya, cu condiția ca boala să fie ușoară până la moderată, variază de la 3 la 5 mii de euro. Testul coronavirus, costă 115 lire în Turcia, echivalentul a 15 euro. Toate aceste cheltuieli sunt incluse în poliță. De asemenea, asigurarea va acoperi cheltuielile aferente hotelului, dacă din cauza bolilor veți fi obligat să stați în Turcia mai mult timp. Și chiar înlocuirea biletului de întoarcere pentru avion, dacă este necesar.

În Antalya situația este ținută sub control

Situația legată de coronavirus, în Antalya, este destul de calmă. În total, au fost mai puțin de 600 de persoane infectate de covid-19. Creșterea zilnică a pacienților este de 15-20 de cazuri noi pe zi.

Ce este un certificat de turism sănătos în Antalya?

Absolut toate hotelurile în care turiștii moldoveni se odihnesc sunt complet echipate „în conformitate cu cele mai recente standarde de combatere a pandemiei”. Este vorba, în special, despre instalarea pe scară largă a termometrelor electronice care măsoară temperatura corpului turiștilor. Astfel de termometre în hoteluri sunt peste tot: la intrare, în drum spre plajă, în restaurante etc.

Hotelurile care doresc să primească turiști în acest an au fost supuse unei proceduri speciale și au primit un „Certificat de turism sănătos”.

În special, în hotelurile turcești există locuri speciale pentru izolarea turiștilor cu covid-19. Scopul unui hotel bun este protejarea oamenilor sănătoși și crearea tuturor condițiilor, astfel încât un turist afectat de o pandemie să se poată simți, de asemenea, confortabil.

Potrivit lui Ahmet Ener, reprezentant Tez-Tour, hotelurile mari pot face față cel mai bine acestei sarcini, unde bungalo-urile separate sau chiar clădiri întregi ies în evidență pentru locuri de izolare. Prin urmare, dacă doriți să vă protejați spațiul social în timpul vacanței, vă recomandăm să ascultați aceste sfaturi.

„În general, situația sanitară din Antalya este foarte calmă”, concluzionează Ahmet Ener. „Da, avem o serie de reguli stricte, cum ar fi purtarea obligatorie a unei măști de protecție în locuri publice. Dar turcii înțeleg foarte bine că oamenii sunt deja obosiți de pandemie. Și așa încearcă, în primul rând, să creeze toate condițiile pentru o vacanță confortabilă, fără griji".

Sursa: Gagauznews.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 05.07.2020 00:44

Din care partid au ajuns primii moldoveni ca turisti? Cred ca prostii care voteaza pe gondon si toate leprele cu culioasi negre nu au ocazia sa lepede pajarul si sa plece la tursi.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

11.06.2021 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc s-a întor...

07.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Oferta Bruxelles-ulu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md