04:18:02 09.05.2021
 
Stiri

Prima VICTORIE a Maiei Sandu în INSTANȚĂ. Ce urmează după sentință

Politică 18.11.2016 09:40 Vizualizări122637 Autor: Ziarul National
Prima VICTORIE a Maiei Sandu în INSTANȚĂ. Ce urmează după sentință


Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, a acuzat-o în campanie pe Maia Sandu că ar fi votat, de rând cu alți miniștri din Guvernul Leancă, pentru eliberarea unei garanții în valoare de 9,5 miliarde de lei pentru creditele de urgență acordate celor trei bănci implicate în furtul bancar.

Maia Sandu s-a apărat și a spus că nu a votat atunci, deoarece nici nu a fost prezentă la acea ședință a Executivului.

Pentru a demonstra acest lucru, Maia Sandu a acționat anterior Guvernul R. Moldova în judecată, după ce Cabinetul condus de democratul Pavel Filip a refuzat să facă publică stenograma ședinței Guvernului Leancă din noiembrie 2014, deși decizia fusese desecretizată.

În acest context, Judecătoria Buiucani a emis o hotărâre prin care obligă Cancelaria de Stat să-i prezinte Maiei Sandu o copie a stenogramei de la ședința Guvernului din noiembrie 2014.

„Nu am participat la acea ședință. În Referința expediată judecătoriei, Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, spune că nu a existat o asemenea ședință de Guvern. Vom vedea dacă Guvernul va prezenta copia stenogramei sau va încerca să ascundă documentul în continuare, contestând decizia în instanțele superioare. Doamnă Secretar general, să nu uitați să prezentați și lista tuturor celor care au participat la ședință!”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a recunoscut că a votat doar pentru acordarea celei de-a doua garanții, în Guvernul Gaburici, pentru salvarea depozitelor persoanelor fizice care dețineau banii în cele trei bănci.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dragos 18.11.2016 10:14

Eu cred ca dna Maia Sandu are tot dreptul sa-l actioneze in judecata pe acest buhai de balta Dodon cu gura mare cat lalaia FR. Pentru tot soiul de calomnii mincinoase, denigratoare ar trebui sa raspunda, in instanta, si celelalte jigodii, obraznicaturi de mahala, vite batrancioase cu apucaturi cazone care au drogat tara cu minciuni. Or, nici in tarile civilizate nu lipsesc lichelele, dar legile acolo si cei care se ocupa de domnia lor tin situatia sub control.

IOAN COSTESCU 18.11.2016 16:30

NU CEDATI NICI IN MORMINT IN FATA ACESTUI EXCROC PORC RUS !!!! EXPULZATIL ASA CUM AU FACUT UCRAINENII SI TRIMITETI-L IN BRATELE LUI PUTIN SA IL TINA CATEL DE CURTE RUSEASCA !!! NU IN MOLDOVA !!! NICIODATA !!! FACETI-O ACUM S-A-U VETI FI VINDUTI PENTRU TOTDEAUNA FRATII MEI ROMANI !!!!!!!!!!

Dan 18.11.2016 17:54

Eu l-as da in judecata pentru calomnie

Ioan Gionea 19.11.2016 00:47

De ce-ai furat măi , Igorache, Agamiță Dodonache...

vadim 20.11.2016 11:34

c-am des lipsea ministra de la servici

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md