15:34:32 18.05.2022
Stiri

Prima întâlnire OFICIALĂ, la sediul DRRM, între Ambasadorul R. Moldova, Victor Chirilă, și secretarul de stat Adrian Dupu: „Direcția nouă a Departamentului este de a finanța proiecte cu IMPACT extins și vizibilitate mare”

Actualitate 17.01.2022 15:42 Vizualizări587 Autor: Ziarul National
Prima întâlnire OFICIALĂ, la sediul DRRM, între Ambasadorul R. Moldova, Victor Chirilă, și secretarul de stat Adrian Dupu: „Direcția nouă a Departamentului este de a finanța proiecte cu IMPACT extins și vizibilitate mare”


Proiectele, dezvoltarea și soluțiile pentru eficientizarea relațiilor dintre România și R. Moldova au fost câteva dintre temele abordate astăzi, la București, în cadrul primei întâlniri ale delegației diplomatice la București a R. Moldova și conducerea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).

După prezentarea mandatelor și schimbul mesajelor de curtoazie, secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, i-a transmis Ambasadorul R. Moldova la București, Victor Chirilă, că schimbările din ultimul an, la nivelul instituției pe care o conduce, au condus la noi abordări în derularea proiectelor.

Mai mult, implicarea DRRM în atragerea de parteneri pentru aplicarea la finanțări europene va fi anul acesta una dintre primele linii strategice de acțiune, a subliniat Adrian Dupu.

„Direcția nouă a Departamentului este de a finanța proiecte cu impact extins și vizibilitate mare, menținând, bineînțeles, linia proiectelor prin care Guvernul României oferă sprijin pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie care stă la baza relației dintre cele două state”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

„Scopul activității Dumneavoastră este și scopul nostru: o mai bună colaborare și vizibilitate a proiectelor derulate de Guvernul României, prin DRRM, în toată R. Moldova. În ceea ce ne privește, vă asigurăm de tot sprijinul în dialogul instituțional”, a precizat Ambasadorul R. Moldova la București, Victor Chirilă.

Cei doi au decis că, pentru a păstra o constantă în relațiile diplomatice, este nevoie de întâlniri regulate între conducerile DRRM și ale Ambasadei R. Moldova în România.

Delegația Ambasadei R. Moldova la București a fost formată din Ambasadorul Victor Chirilă, ministrul consilier, Emil Jacotă, și secretarul I responsabil de relația cu DRRM, Diana Gadja. De partea cealaltă, conducerea DRRM care a participat la întâlnire a fost formată din secretarul de stat Adrian Dupu, secretarul general Nicolae Ivășchescu și directorul Direcției Management și Comunicare, Alexandra Buga.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md