08:26:56 23.09.2018
 
Stiri

Prietenia lui Dodon cu Krasnoselski SCÂRȚÂIE? „A fost duminică la zi de naștere la Căușeni. Vreau și eu la cumetrul de la Râbnița”

Politică 28.06.2017 08:00 Vizualizări4127 Autor: Ziarul National
Prietenia lui Dodon cu Krasnoselski SCÂRȚÂIE? „A fost duminică la zi de naștere la Căușeni. Vreau și eu la cumetrul de la Râbnița”

Așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar fi fost duminica trecută la o zi de naștere la Căușeni. Cel care l-a „trădat” a fost chiar „prietenul” său, președintele R. Moldova, Igor Dodon.

Acesta a vrut, astfel, să exemplifice faptul că așa-zișii oficiali transnistreni pot veni fără probleme pe malul drept al Nistrului, în timp ce deputații și miniștrii de la Chișinău trebuie să scrie cereri la Tiraspol cu o lună înainte și să primească un răspuns în scris.

„Eu nu pot merge astăzi acolo. Și eu vreau să mă duc la cumetrul meu de la Râbnița”, și-a spus supărarea Dodon în cadrul unui club de presă la care a participat ieri-seară.

Potrivit lui Dodon, libera circulație pe ambele maluri ale Nistrului, rezolvarea problemei proprietarilor care nu-și pot prelucra terenurile de după traseul Dubăsari-Tiraspol, micșorarea tarifelor la utilități pentru școlile cu predare în limba română din Transnistria, care sunt de două-trei ori mai mari, au fost printre condițiile pe care Chișinăul i le-a înaintat Tiraspolului și care au rămas fără răspuns.

Șeful statului a spus că, după ce s-a înțeles cu Krasnoselski ca președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, să se întâlnească cu reprezentantul așa-zisei administrații locale, tractoarele transnistrenilor au început în mod special a lucra pe terenurile proprietarilor de pe malul drept al Nistrului, au semănat și problema a fost transferată din nou pentru anul viitor: „Cât se mai poate așa?”.

Dodon i-a îndemnat pe transnistreni să se gândească ce va fi mai departe și să ia o decizie, mai ales că R. Moldova este pe de o parte, Ucraina - pe de altă parte, iar „al doilea Kaliningrad nu va fi”. Acesta le-a propus transnistrenilor să accepte hotare comune, sistem bancar și justiție comună cu Chișinăul, dar să-și păstreze „președintele” și să scrie în documentul pe care îl vor semna cu autoritățile de la Chișinău că vor avea dreptul să-și declare independența, dacă R. Moldova se va uni cu România și își va pierde independența sau va adera la NATO.

„Mai rău nu va fi. R. Moldova nu are viitor fără Transnistria și Transnistria nu are viitor fără R. Moldova”, a mai spus Dodon, adăugând că ce se întâmplă în ultimele două luni „nu poate fi numit parteneriat” între Chișinău și Tiraspol.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md