01:08:07 25.10.2021
Stiri

Președintele Consiliului European, după întrevederea cu premierul Gavrilița: „Moldova este un partener important și PRIORITAR pentru UE. Vom sprijini în continuare agenda de reforme ambițioase”

Actualitate 27.09.2021 14:38 Vizualizări1078 Autor: Ziarul National
Președintele Consiliului European, după întrevederea cu premierul Gavrilița: „Moldova este un partener important și PRIORITAR pentru UE. Vom sprijini în continuare agenda de reforme ambițioase”


„Uniunea Europeană este deschisa să sprijine în continuare R. Moldova și agenda de reforme ambițioase pe care și-o propune”, a declarat astăzi, la Buxelles, președintele Consiliului European, Charles Michel, după întrevederea cu premierul Natalia Gavrilița.

Oficialul european a dat asigurări Nataliei Gavrilița că „R. Moldova este un partener important și prioritar pentru UE”.

Natalia Gavrilița a mulțumit înaltului oficial european pentru susținerea pe care Consiliul European o oferă R. Moldova și a spus că acest suport este extrem de important pentru consolidarea proceselor democratice, reformarea justiției și instituțiilor statului, relansarea economică și crearea locurilor de muncă și creșterea bunăstării cetățenilor.

Referindu-se la prioritățile Guvernului pe care îl conduce, Natalia Gavrilița a vorbit despre reforma justiției și anticorupție, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 și pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice.

La fel, oficialii au avut un schimb de opinii referitor la prioritățile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează a fi desfășurat în decembrie curent.

Premierul și-a exprimat încrederea că actuala vizită va pune bazele pentru impulsionarea relațiilor între R. Moldova și UE, astfel încât, în următoarea perioadă, să fie posibilă avansarea dialogurilor la nivel înalt pe securitate, justiție, energie.

Totodată, Gavrilița a menționat că R. Moldova este interesată de extinderea domeniilor de cooperare, dar și de dezvoltarea în continuare a politicilor naționale în conformitate cu Acordul de Asociere.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Ștefan 27.09.2021 14:45

Uneori rămâi fără cuvinte de ipocrizia înalților funcționari europeni. RM partener important și prioritar pentru UE??? Cine are discernământ intră în pământ de rușine auzind asemenea afirmații!!! Căte macaroane pe urechi, dar care gâdilă rânza moldovanului!!!

FURTUNA 28.09.2021 11:38

Prim Ministrul Gavrilita si echipa, cu toata motivatia pozitiva de a reprezenta noua si adevarata schimbare ar trebui sa se inarmeze cu multa inteligenta si informatie in colaborarile cu UE.Se stie ca si printre unii reprezentanti din UE exista partide,miscari,organizme,ong-uri,lobbysti etc. din cauza carora insasi UE s-a fragilizat.Acestia sunt oportunistii,care la sigur, s-au vircolit ca sa contribuie si la esecurile Moldovei de la Independenta incoace.Se pot da binevoitori,dar urmaresc ascuns punti catre marele frate rus si nu numai,cu care se fac afaceri bune sau fac un lobby ale unor ideologii extreme,voalindu-se sub alte activitati...chiar si caritative.De unde si esecul "povestii de succes" a moldovenilor, unde fie elitele politice,fie chiar oamenii simpli, ii cumperi cu gogosi,ca apoi sa ne trezim prostiti,ca trebuie sa platim pentru prostia lor! Deci,PAZEA de oportunistii de toate soiurile,care isi pot oricind IMBRACA alta haina,pentru a avea,chipurile ,o noua aparenta! Ca adept incoturnabil,al orientarii Moldovei catre UE, nu incit contra relatiilor cu aceasta,dimpotriva insist si pe a cunoaste din surse sanatoase,dar si exemple practice CINE contribuie a slabi UE!!! Pentru elitele moldovenesti e bine sa citeasca din parerile expertilor economisti...si nu numai, neideologizati occidentali,ca sa inteleaga printre rinduri si ceea ce ar fi bine de insusit pentru a implimenta pe bune in Moldova si ce nu. Personal,am citit multe din expertii-economisti francezi de actualitate François Langlait si Agnès Verdier-Molinier etc. Nu fac publicitate.Spun,doar din ce surse am inteles multe despre succesele si cauzele unor esecuri ale UE, pe care o vreau puternica!Iar pentru aceasta nu trebuie sa ne inarmam doar cu un pasaport al UE,ci si cu inteligenta, noi toti:de la elite la simpli cetateni!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md