04:24:58 09.05.2021
 
Stiri

Președintele Comitetului național de imunizare, despre vaccinul chinezesc CoronaVac: „O eficiență de 50% înseamnă că cei care au fost vaccinați pot face forme ușoare ale infecției COVID-19. Vaccinul este 100% eficient pentru formele grave”

Actualitate 13.04.2021 13:42 Vizualizări731 Autor: Ziarul National
Președintele Comitetului național de imunizare, despre vaccinul chinezesc CoronaVac: „O eficiență de 50% înseamnă că cei care au fost vaccinați pot face forme ușoare ale infecției COVID-19. Vaccinul este 100% eficient pentru formele grave”


Toate vaccinurile aduse în R. Moldova sunt „sigure și eficiente”, iar vaccinarea reprezintă unica salvare pentru a nu face boală gravă în proporție de 100%, dă asigurări președintele Comitetului național de experți în imunizare, Ninel Revenco.

Coordonatoarea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus din R. Moldova a ținut să spulbere astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, temerile legate de vaccinul CoronaVac produs în China care ar urma a fi achiziționat de către autoritățile de la Chișinău.

„Vaccinul Sinovac sau CoronaVac este produs pe o platformă tradițională, vorbim de un virus inactivat, ca de altfel și vaccinul antigripal, și nu cauzează COVID-19. Noi nu infectăm pacienții, dimpotrivă – îi protejăm. (...) Acest vaccin este destinat populației cu vârsta de peste 18 ani. Există date clinice potrivit cărora vaccinarea va produce anticorpii antineutralizanți în grupele de vârstă mai mari de 60 de ani. Studiile din Brazilia, Turcia și Indonezia au arătat că vaccinul este 100% eficient pentru formele grave și foarte grave, are o eficiență de 83,7% în formele garv-medii și de 50,65% pentru formele ușoare”, a declarat Ninel Revenco.

Experta în imunizări a adăugat că vaccinurile nu pot fi comparate între ele, fiindcă platformele de pregătire a acestora sunt absolut diferite.

CITIȚI și IMPACT // Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 a scăzut cu 75%, după demararea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus: Câte vaccinuri mai sunt astăzi în stocuri

„Este important că toate vaccinurile au o siguranță de 100%, iar o eficiență de 50% înseamnă că cei care au fost vaccinați pot face forme ușoare ale unei infecții, ca și după o infecție gripală. Este foarte important că acest vaccin previne 100% forma severă și spitalizarea. Ca și celelate vaccinuri, CoronaVac are efecte postvaccinale, similare ca în cazul altor seruri – febră, durere în locul injectării, durere musculară, la încheieturi. Vaccinul a fost aprobat în mai multe țări și nu a fost raportat niciun deces din cauza acestuia”, a adăugat președinta Comitetului național de experți în imunizare.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a adăugat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că responsabilii din domeniu sunt acum în proces de negociere a contractării vaccinului CoronaVac și nu poate oferi detalii despre preț, cantitate și data livrării.

Totodată, peste zece producători au fost înștiințați despre intenția autorităților R. Moldova de a procura vaccinuri.

„Cu cel puțin trei producători deja avem contacte stabilite referitor la negocieri pentru contractarea vaccinurilor. Este vorba de Pfizer, Moderna, Jonson&Jonson. Totodată, discutăm și cu Fondul de investiții directe din Federația Rusă”, a declarat Igor Curov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md