11:03:04 21.02.2024
Stiri

Președinta SENATULUI României, agendă PLINĂ în cadrul vizitei la Chișinău

Actualitate 22.09.2022 14:41 Vizualizări1025 Autor: Ziarul National
Președinta SENATULUI României, agendă PLINĂ în cadrul vizitei la Chișinău


Președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu, venită în R. Moldova pentru o vizită de două zile, a făcut un scurt rezumat al întrevederilor și activităților desfășurate la Chișinău.

„Ieri, am adunat la aceeași masă cele mai importante ONG-uri din R. Moldova în domeniul egalității de gen și al combaterii violenței domestice. Îi mulțumesc pentru sprijin prietenei mele, Doina Gherman, președinta Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul R. Moldova. Ratificarea Convenției de la Istanbul a schimbat totul pentru victimele violenței domestice din R. Moldova, așa cum s-a întâmplat și în România”, a menționat Gorghiu.

Astăzi, 22 septembrie, președinta Senatului s-a întâlnit la Parlamentul R. Moldova cu spicherul Igor Grosu. „Am vorbit despre situația războiului din Ucraina și anunțul îngrijorător al președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială a Armatei Federației Ruse. România își va menține atitudinea echilibrată. Clasa politică și societatea civilă trebuie să fie unită și să valorifice pașii făcuți deja în direcția de aderare a R. Moldova la UE”, a punctat sursa citată.

Tot astăzi, Alina Gorghiu a participat la Conferința de presă pentru deschiderea Zilelor Filmului Românesc la Chișinău, un eveniment de tradiție, care reunește, în fiecare an, cinefilii din R. Moldova, finanțat de Departamentul pentru Relația cu R. Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău: „Este mereu nevoie de o infrastructură nouă, de finanțare adecvată pentru sectorul cinematografic. Am siguranța că spectacolul de gală pentru deschiderea ZFR va fi un eveniment superb, la fel ca anul trecut”.

La Universitatea de Stat din Moldova, Alina Gorghiu a discutat cu viitorii politologi, studenții Facultății de Științe Politice, despre așteptările și viziunea lor, dar și despre noile oportunități pe care le au în România, mai ales prin programul „România Educată”, dar și prin „Student Invest” și „Family Start”. „Am propus și organizarea unor stagii de practică pentru studenții basarabeni la Parlamentul României, în parteneriat cu DRRM”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md