03:16:06 27.02.2024
Stiri

VIDEO // Președinta Maia Sandu RESPINGE solicitarea ex-premierului Iurie Leancă de a fi MARTOR în procesul privind concesionarea AIC: „Adevărul este simplu și public…”

Actualitate 12.02.2024 10:10 Vizualizări2368 Autor: Ziarul National
VIDEO // Președinta Maia Sandu RESPINGE solicitarea ex-premierului Iurie Leancă de a fi MARTOR în procesul privind concesionarea AIC: „Adevărul este simplu și public…”


Președinta Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) în 2013, în calitate de membru al Guvernului Leancă, iar din acest motiv nu se va prezenta în calitate de martor, în instanță, la cererea inculpatului Iurie Leancă, a anunțat în această dimineață șeful Cabinetului președintelui R. Moldova, Adrian Băluțel.

Avocatul Vladislav Roșca a solicitat judecătorilor ca să fie citați în calitate de martori toți membrii Guvernului de atunci, inclusiv Maia Sandu și actualul premier Dorin Recean, pentru a spune dacă ex-premierul Iurie Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea AIC.

Băluțel afirmă că Maia Sandu nu a votat atunci pentru concesionarea AIC, iar acest lucru este deja confirmat.

CITIȚI și VIDEO // Replica Maiei Sandu la adresa celor care spun că a votat pentru CONCESIONAREA Aeroportului Internațional Chișinău

„Adevărul este simplu și public: Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea aeroportului către compania grupării criminale Șor, „Avia Invest”. Vinovații încearcă să lungească procesul cât de mult pot și să scape de răspundere, iar acum vor să murdărească imaginea președintei. Ședința Guvernului din octombrie 2013 la care a avut loc acel vot este publică, oricine o poate analiza și vedea că Maia Sandu nu a votat”, a menționat șeful Cabinetului Președintelui R. Moldova.

În același context, Băluțel a subliniat că Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat în septembrie 2019 hotărârile de guvern ce vizau concesionarea AIC, iar în 2023 aeroportul a revenit în gestiunea statului.

Amintim că, anterior, Partidul Acțiune și Solidaritate a făcut publice imagini video care demonstrează că Maia Sandu nu a fost la prima ședință când s-a pus în discuție inițiativa privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău unor investitori dubioși, iar în altă ședință a Executivului, atunci când ex-premierul Iurie Leancă a pus la vot concesionarea AIC, Maia Sandu s-a abținut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md