12:50:36 03.10.2023
Stiri

Premierul Gavrilița spune când vor RESIMȚI cetățenii R. Moldova cu adevărat măsurile de susținere ale autorităților: „Guvernul pe care îl conduc are soluții pentru multe din crizele cu care se confruntă R. Moldova”

Actualitate 11.07.2022 19:33 Vizualizări1419 Autor: Ziarul National
Premierul Gavrilița spune când vor RESIMȚI cetățenii R. Moldova cu adevărat măsurile de susținere ale autorităților: „Guvernul pe care îl conduc are soluții pentru multe din crizele cu care se confruntă R. Moldova”


Actuala guvernare va prezenta în luna august noi măsuri de susținere a populației și dezvoltare a economiei, în contextul crizei cu care se confruntă R. Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul și prim-vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Natalia Gavrilița, la un an de la câștigarea alegerilor parlamentare.

„Sunt proiecte majore pe care le-am început și le vom duce la bun sfârșit. R. Moldova trebuie să aducă mai multe investiții și să producă mai multe locuri de muncă. Guvernul pe care îl conduc are soluții pentru multe din crizele cu care se confruntă R. Moldova și va face tot posibilul pentru a atenua o parte din ele. În primul an, am reușit să îndeplinim cea mai mare parte a promisiunilor făcute în fața oamenilor. Este doar un început. Vom continua să muncim, să facem ordine și să creștem nivelul de trai al moldovenilor”, a dat asigurări prim-ministra.

În săptămânile care urmează, deputații PAS vor merge din raion în raion și din sat în sat pentru a veni cu raportul PAS în fața oamenilor și pentru a-i asculta. „Această dare de seamă este necesară pentru a cântări bine lucrurile. Pentru a învăța din greșeli. Pentru a vedea ce s-a făcut bine și ce poate fi făcut mai bine”, a mai spus Gavrilița.

CITIȚI și Spicherul Igor Grosu, la un an de GUVERNARE a PAS: „Pentru prima dată în 30 de ani, deciziile se iau în interes national, nu pentru interese străine”; „Știm cu toții cum se trăiește în UE - acolo vrem să ajungem și noi”

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a declarat în cadrul evenimentului că rătăcirea geopolitică a R. Moldova a luat sfârșit.

„R. Moldova este ancorată ferm în câmpul valoric și geopolitic al Uniunii Europene. Mărirea veniturilor cetățenilor, în special a celor vulnerabili, a fost și rămâne un deziderat al nostru de care ne ținem ferm. Am realizat cea mai mare creștere de pensii din istoria republicii, am mărit salariile la mai multe categorii de muncitori din sectoare-cheie ale economiei, am ajutat cetățenii la plata facturilor în această iarnă deloc ușoară”, a completat Popșoi.

La rândul său, deputatul PAS, Dan Perciun, a recunoscut că R. Moldova a fost nevoită să treacă prin cea mai dramatică perioadă de la războiul din 1992.

„Pe parcursul acestui an, am făcut tot posibilul ca să trecem mai ușor prin, probabil, cea mai dramatică perioadă a istoriei noastre după anul 1992. Cu un război la graniță, pandemia și o criză globală a prețurilor la gaze, noi nu ne-am abătut de la realizarea programului electoral și putem constata astăzi că, în pofida crizelor, majoritatea angajamentelor au fost onorate”, a precizat Perciun.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md