11:13:53 04.12.2023
Stiri

Premierul Chicu a DEZVĂLUIT când urmează să fie DEMIS din funcție

Actualitate 27.05.2020 11:00 Vizualizări4938 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu a DEZVĂLUIT când urmează să fie DEMIS din funcție


Prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu, nu crede că va fi demis în următoarele 3-4 luni, deoarece opoziția nu ar intenționa să-și asume responsabilitatea pentru o eventuală destabilizare a situației din R. Moldova.

„Atacurile asupra acestui guvern nu au încetat și ele vor continua. Pe parcursul ultimelor trei săptămâni tocmai că nu au existat inițiative de a demite Guvernul. Până la începutul lunii mai se făceau declarații tari că, imediat după încheierea situației de urgență, va fi înregistrat un vot de neîncredere pentru Guvern, vom demite Guvernul și vom veni, vom arăta, cum trebuie administrată țara”, a declarat premierul ieri-seară, în cadrul emisiunii „Glavnoie” de la TVC21, transmite IPN.

În opinia lui Ion Chicu, opoziția parlamentară, care are la ora actuală 48 de voturi, nu va demite Guvernul, deoarece nu îi este convenabil acest lucru.

„Acum ei se gândesc pe cât de rezonabil este, din punct de vedere politic, să dea jos acest „guvern odios” și în cele șase luni, care au mai rămas până la alegerile prezidențiale să se compromită definitiv și pentru totdeauna? Eu m-am gândit ce pot să facă ei în continuare. Ei vor mai aștepta, posibil, lunile iulie sau august și după aceasta, posibil, le va veni pofta de a doborî acest guvern cu două luni înainte de alegerile prezidențiale. Aceasta le va permite, ca, timp de două luni de zile, să tot povestească, că de toate s-a făcut vinovat guvernul precedent și să promită că, în cazul în care va fi aleasă președinte anume această persoană, totul în țară se va schimba în bine. Toate aceste mișcări pot fi intuite foarte ușor”, a subliniat acesta.

Sursa citată a mai adăugat că nu-și va da demisia nici dacă majoritatea PSRM – PD va mai pierde câțiva deputați, deși acum câteva zile spunea altceva.

„Eu sunt o persoană responsabilă și nu am de gând să introduc eu singur țara în instabilitate, pentru că acesta ar fi un pas iresponsabil. Dacă actuala majoritate parlamentară va înceta să mai existe, noi nu vom admite destabilizarea situației. Desigur, în cazul încetării existenței majorității parlamentării, posibilitățile guvernului vor fi foarte limitate. Dar demisia nu o vom anunța, pentru că există posibilitatea ca în parlament să nu se grăbească cu numirea unui nou premier. Iar guvernul se va confrunta cu perspectiva, în care premierul interimar sau ministrul finanțelor urmează să se gândească, cum să achite salariile și pensiile, iar în timpul acesta cineva în parlament se va simți foarte bine și va privi, cum cineva își frământă capul. Eu nu doresc să fac astfel de pași iresponsabili. Dacă cineva dorește să destabilizeze situația din țară, lasă să-și asume responsabilitatea. Nici eu și nici colegii mei nu dorim să facem pe placul opoziției”, a conchis Ion Chicu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md