17:09:33 18.07.2018
 
Stiri

Premierul a RĂBUFNIT la adresa conducerii ANRCETI: „Să se mai ridice din FOTOLIILE MOI și să se lepede de înțelegerile cu operatorii de telefonie mobilă”. Nu au scăpat de CRITICI nici cei care reglementează activitatea taxiurilor

Economie 11.10.2017 15:41 Vizualizări2400 Autor: Ziarul National
Premierul a RĂBUFNIT la adresa conducerii ANRCETI: „Să se mai ridice din FOTOLIILE MOI și să se lepede de înțelegerile cu operatorii de telefonie mobilă”. Nu au scăpat de CRITICI nici cei care reglementează activitatea taxiurilor

Premierul Pavel Filip nu este mulțumit de serviciile de telefonie mobilă asigurate de operatorii de pe piața din R. Moldova și a solicitat expres conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) „să se ridice din fotoliile moi” și să facă ordine.

Potrivit premierului Filip, operatorii de telefonie mobilă spun că au acoperire largă pe teritoriul R. Moldova, însă această acoperire lasă de dorit. Prim-ministrul a spus, în debutul ședinței Guvernului de astăzi, că atunci când circulă prin republică se pomenește în situația să nu aibă semnal la telefonul mobil.

„Cei de la ANRCETI ar trebui să se ridice din fotoliile lor moi, mai ales că au și salarii foarte bune și să-și îndeplinească obligațiunile de serviciu. Trebuie să se lepede de înțelegerile pe care le au cu operatorii. Vreau soluții în acest sens. Cei care plătesc trebuie să aibă servicii de calitate”, a menționat Filip.

În același context, premierul s-a referit și la serviciile proaste oferite de firmele de taxi din R. Moldova. „M-am referit la această problemă în luna aprilie (când a nins pe neașteptate n.r.), atunci când se solicitau tarife ireale din partea taximetriștilor. Constat că lucrurile nu s-au schimbat în acest domeniu. Săptămâna trecută a avut loc Ziua Națională a Vinului și Moldova Business Week 2017. În R. Moldova au venit mii de turiști și potențiali investitori. Chiar dacă s-au cheltuit mulți bani pentru organizarea acestor evenimente, aceste costuri au fost zădărnicite de taximetriștii de la Aeroportul Internațional Chișinău”, a subliniat prim-ministrul.

Sursa citată a menționat că cei care întâlnesc turiștii și potențialii investitori la Aeroport au o atitudine „obraznică” și-i fac pe străini să nu mai dorească să revină în R. Moldova. „Acestor taximetriști, dacă nu le place ceva, atunci pur și simplu se întorc și pleacă. Sunt multe mașini care nu au acele plăcuțe de înmatriculare galbene, nu eliberează bonuri pentru călătorii, percep fel de fel de tarife. Asta ca să nu mai vorbim de starea tehnică și de igiena automobilelor de taxi. Noi cum să vorbim de salarii, pensii, dacă nu este oferit acel bon de plată? Există Agenția Transportului Auto, Inspectoratul Fiscal, Ministerul Afacerilor Interne… Trebuie de făcut ordine în acest domeniu. Nu e treaba taximetriștilor să negocieze tarife. Cred că nu mai trebuie să cheltuim bani pentru organizarea unor sărbători, pentru ca oamenii să nu mai dorească să revină în Moldova din cauza unor astfel de situații”, a conchis sursa citată.

Oficialul a dispus Ministerului Economiei și Infrastructurii să creeze un grup de lucru pentru a fi găsite soluții în rezolvarea problemei cu taxiurile.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Victor 11.10.2017 16:37

Ar fi bine de permis și persoanelor fizice să obțină licență de taximetrist. Există abuz și la companiile de taxi, și cred că aici situația este și mai gravă.

Marius Cosmin 12.10.2017 12:16

Asa tati! Asa! Dati cu ei de pamant! Cu toti cei care nu-si fac treaba prin institutii si cu toti evazionistii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md