02:35:04 05.03.2021
 
Stiri

Precizările Ministrului Finanțelor în legătură IMPOZITAREA bunurilor procurate de peste hotare: „În cazul COLETELOR, plafonul rămâne la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră”

Actualitate 25.11.2020 14:57 Vizualizări882 Autor: Ziarul National
Precizările Ministrului Finanțelor în legătură IMPOZITAREA bunurilor procurate de peste hotare: „În cazul COLETELOR, plafonul rămâne la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră”


Ministerul Finanțelor neagă faptul că, în 2021, toate coletele transmise de concetățenii noștri de peste hotare, a căror valoare depășește 100 de euro, vor fi impozitate.

Potrivit Ministerului Finanțelor, în proiectul de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, prezentat pentru consultare publică, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale și anume a celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic.

Citește și: Surpriză neplăcută pentru DIASPORĂ din partea lui Igor Dodon: „Se RĂZBUNĂ pe diasporă. A decis să bage și mai adânc mâna în buzunarele moldovenilor, mai ales a celor care lucrează în afara R. Moldova”

„Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 de euro. Importanța propunerii derivă din necesitatea asigurării concurenței loiale între mărfurile produse autohtone și cele procurate prin intermediul trimiterilor poștale”, argumentează instituția.

În cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră, subliniază sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md