17:58:36 19.09.2020
 
Stiri

PRECIZĂRI de la Ambasadă: Procesul de depunere a jurământului de credință față de România a fost SUSPENDAT. Cererile vor fi reprogramate după încetarea stării de urgență în sănătate publică

Actualitate 14.08.2020 17:20 Vizualizări1292 Autor: Ziarul National
PRECIZĂRI de la Ambasadă: Procesul de depunere a jurământului de credință față de România a fost SUSPENDAT. Cererile vor fi reprogramate după încetarea stării de urgență în sănătate publică


Procesul de depunere a jurământului de credință față de România de către basarabenii care și-au redobândit cetățenia română a fost suspendat pe perioada stării de urgență.

Ammbasada României la Chișinău precizează că, după reluarea activității Secției Consulare în domeniul cetățeniei, cererile de depunere a jurământului de credință față de România vor fi reprogramate, cu respectarea ordinii cronologice a anulării acestora.

„Pe durata stării de urgență, termenele nu încep să curgă, iar dacă au început să curgă, se suspendă. După încetarea stării de urgență, termenele își reiau cursul, luând în calcul, pentru împlinirea termenului, și timpul scurs înainte de suspendare”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în R. Moldova.

Amintim că, anterior, Ambasada României la Chișinău a anunțat că Secția Consulară și-a reluat activitatea de lucru cu publicul, începând cu data de 18 mai 2020, doar pentru eliberarea documentelor de călătorie (pașapoarte) și a documentelor de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite.

Celalalte servicii sunt încă restricționate, datorită evoluției pandemiei de noul coronavirus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md