21:54:41 18.06.2021
 
Stiri

PPDA și PAS au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: Greceanîi i-a închis microfonul lui Slusari

Actualitate 16.07.2020 12:18 Vizualizări3588 Autor: Ziarul National
PPDA și PAS au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: Greceanîi i-a închis microfonul lui Slusari


Fracțiunea parlamentară a Platformei DA și cea a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au depus astăzi în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, i-a închis minute bune microfonul deputatului Alexandru Slusari, care a citit textul moțiunii la ședința de astăzi a Parlamentului.

Potrivit moțiunii semnate de deputații PPDA și PAS, Guvernul Chicu a pus în pericol securitatea și economia națională atunci când a semnat acordul de împrumut cu Rusia, care a fost anulat de Curtea Constituțională.

De asemenea, Guvernul Chicu este criticat pentru faptul că a gestionat prost criza pandemică și consecințele sociale și economice ale acesteia.

„Guvernul a admis violarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, încălcând principiile statului de drept, valorile consfințite în Constituția Republicii Moldova și instrumentele internaționale. În condițiile stării de urgență, Executivul și-a depășit vădit competențele constituționale subminând Parlamentul, urmărind de fapt ca prin starea de urgență declarată să fie înlăturat controlul parlamentar asupra activității Guvernului”, cităm din textul documentului.

După prezentarea moțiunii, Zinaida Greceanîi a dispus examinarea de către Direcția generală juridică a Secretariatului Parlamentului a corespunderii documentului tuturor cerințelor.

Potrivit articolului 117 din Regulamentul Parlamentului privind dezbaterea moţiunii de cenzură asupra activităţii Guvernului, aceasta se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

Guvernul Chicu ar urma să fie demis cu votul a cel puțin 51 de deputați.

În cazul adoptării moţiunii de cenzură, primul-ministru va prezenta în termen de cel mult trei zile preşedintelui Republicii Moldova demisia Guvernului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Steluta 16.07.2020 12:50

Ne bucuram nespus de mult ca d-na Maia Sandu, d-nul Ilan Sor, d-nul Andrei Nastase si Andrian Candu au batut palma! Vom avea o toamna fierbinte! Azi deacum vedem ca d-nul Vlad Plahotniuc a platit veteranii sa iasa in strada. Degraba vom fi platiti cu totii cu cate 500 lei pe zi sa iesim in strada! Vom castiga. Patani se incepe dvijuxa!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

11.06.2021 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc s-a întor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md