04:02:05 12.08.2020
 
Stiri

Poliția explică de ce „OrheiLand” NU poate să funcționează și respinge „insinuările nefondate” lansate de Partidul „Șor”

Actualitate 04.07.2020 12:20 Vizualizări603 Autor: Ziarul National
Poliția explică de ce „OrheiLand” NU poate să funcționează și respinge „insinuările nefondate” lansate de Partidul „Șor”


Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, reglementarea unor activități este stabilită prin hotărârile Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică și toate persoanele, indiferent de statutul acestora, sunt obligate să le respecte.

Parcul de distracție „OrheiLand” nu face excepție, iar Poliția asigură respectarea cadrului legal, fără a face exces de atribuțiile și competențele sale, așa cum acuză Partidul „Șor” și administrația orașului Orhei.

Inspectoratul General al Poliției respinge „insinuările nefondate”, potrivit cărora ar fi venit la „OrheiLand” cu mijloace speciale, inclusiv arme de foc și bastoane, au intimidat copii și femei, calificându-le drept „acțiuni cu intenții de intimidare și denigrare”.

„La toate solicitările venite în adresa poliției, inclusiv și cele verbale, cu referire la parcul de distracție „Orhei Land” au fost oferite răspunsurile și recomandările corespunzătoare în vederea asigurării și respectării cadrului normativ”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Poliția îi recomandă administrației parcului de distracție „OrheiLand” ca, pe lângă solicitările de respectare a hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, să-și aducă în conformitate cu cadrul normativ autorizațiile de activitate.

„Reprezentanților administrației publice locale le recomandăm să dea prioritate sănătății localnicilor, cu aducerea în concordanță a propriilor decizii cu hotărârile Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Republicii Moldova și să permită forțelor de ordine să-și exercite atribuțiile funcționale. Reiterăm că nerespectarea măsurilor de sănătate publică reglementate de Comisia Națională prezintă pericol pentru sănătatea publică, servind temei pentru atragerea la răspundere în condițiile prevăzute de legislația Republicii Moldova”, cităm din același comunicat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md