16:15:24 25.07.2024
Stiri

Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare”, unde se antrenează actualii și viitorii polițiști, dotat cu echipamente moderne: SUA investește de 2,6 milioane de dolari

Actualitate 21.06.2024 10:57 Vizualizări903 Autor: Ziarul National
Poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare”, unde se antrenează actualii și viitorii polițiști, dotat cu echipamente moderne: SUA investește de 2,6 milioane de dolari PNUD Moldova


Actualii și viitorii polițiști vor beneficia de condiții moderne de antrenament la poligonul de tragere al Academiei „Ștefan cel Mare”, instituție din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care nu a fost niciodată renovat din anul 1983, atunci când a fost dat în exploatare.

Poligonul va fi modernizat și dotat cu echipamente de ultimă oră, în cadrul Proiectului „Consolidarea formării profesionale bazate pe competențe ale angajaților din domeniul afacerilor interne în R. Moldova”, implementat de PNUD, cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, oferit prin intermediul Departamentului de Stat, Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL).Valoarea totală a proiectului este de circa 2,6 milioane de dolari, banii urmând a fi cheltuiți pentru amenajarea unui poligon de tir cu o lungime de 25 de metri și a unui poligon de tragere virtuală, pentru reabilitarea spațiilor poligonului de tragere, schimbarea rețelelor inginerești, instalarea unui nou sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat, în conformitate cu standardele de sănătate și mediu.

După renovare și dotare, poligonul va putea găzdui competiții de trageri la tir atât la nivel național, cât și internațional, iar polițiștii noștri vor putea exersa mânuirea armelor de foc, inclusiv prin simularea unor situații cu care se pot confrunta în activitatea lor profesională - de la cazuri de violență la operațiuni ample de reținere a infractorilor înarmați.

Totodată, cursanții vor învăța să utilizeze armele de foc, să-și îmbunătățească performanța profesională în condiții de stres și să se pregătească pentru situații cu care se pot confrunta în timpul orelor de serviciu.

„Un sistem modern de aplicare a legii, care să includă instruire și infrastructură, este esențial pentru menținerea statului de drept. Ambasada SUA este mândră să anunțe o investiție de 2 665 000 de dolari, care vine să ne reconfirme angajamentul de a fortifica capacitățile sistemului de aplicare a legii din Republica Moldova de a se adapta rapid la provocări. Modernizările poligonului de tragere va asigura angajaților poliției acces la facilități de ultimă generație, astfel ca aceștia să își poată îmbunătăți abilitățile în mânuirea armelor din dotare. Rămânem dedicați în a sprijini și colabora cu Guvernul Republicii Moldova în implementarea unor reforme de care să beneficieze toți cetățenii. Împreună ne străduim să construim un viitor mai democratic, mai prosper și mai sigur pentru toți moldovenii”, a afirmat Laura Hruby, Chargé d’Affaires la Ambasada SUA de la Chișinău, citată de PNUD Moldova.

Menționăm că PNUD și Guvernul SUA implementează în prezent și un alt proiect menit să transforme Academia „Ștefan cel Mare” într-un centru modern de instruire a viitorilor angajați ai Poliției. Mai exact, laboratorul criminalistic din cadrul academiei va fi renovat și înzestrat cu cele mai noi mijloace tehnice, aplicate în cadrul acțiunilor de urmărire penală, iar sala multifuncțională unde are loc pregătirea în domeniul tacticilor defensive a viitorilor polițiști, dar și a angajaților care deja activează în domeniu, a fost renovată și dotată cu echipamentele necesare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md