15:50:25 05.07.2020
 
Stiri

Planul SECRET prin care președintele Dodon ar vrea să-și adjudece cel de-al doilea mandat de șef al statului. „În cele două luni în care va fi stare de urgență va trage foloase”

Politică 19.03.2020 13:40 Vizualizări3918 Autor: Ziarul National
Planul SECRET prin care președintele Dodon ar vrea să-și adjudece cel de-al doilea mandat de șef al statului. „În cele două luni în care va fi stare de urgență va trage foloase”


Faptul că autoritățile au instituit stare de urgență în R. Moldova pentru 60 de zile nu ar fi un lucru întâmplător și asta pentru că președintele Igor Dodon ar urma să tragă anumite foloase, inclusiv în ceea ce privește alegerile prezidențiale din toamnă. De această părere este liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

Potrivit lui Mocanu, această stare de urgență, legată de pandemia de COVID – 19, este pentru ca șeful statului să-și facă nestingherit campanie. „Pentru Dodon, această tragedie a unora dintre noi e campanie electorală. Nu va scăpa niciun moment să atragă asupra sa cât mai multă putere. Instituirea stării de urgență este un pericol foarte mare, deoarece noi nu știm la ce ar putea recurge el. Noi nu știm câtă forță ar putea el să-și impună în această situație”, a menționat Mocanu, în emisiunea sa săptămânală de pe Youtube.

În opinia fostului consilier prezidențial, ideea guvernării potrivit căreia în perioada stării de urgență ar putea avea loc alegeri sau referendumuri ar fi fost o pierdea de fum. Asta pentru că a obținut ceea ce a vrut – permisiunea de modificare și/sau abrogare a legislației în perioada stării de urgență.

„Motivul potrivit căruia alegerile pot fi făcute și în perioada stării de urgență a fost o stratagemă. Dodon urmăreaște altceva. Dacă va vedea că poate câștiga alegerile prezidențiale din primul tur, atunci alegerile vor avea loc la toamnă. Dacă va vedea că lucrurile nu sunt așa, atunci el are pârghia să modifice legea electorală, prin revenirea la alegerea președintelui de către Parlamentul R. Moldova. Îi mai trebuiesc două voturi pentru a fi ales. Poate găsi aceste voturi pentru a ajunge din nou președinte. Acum are toate cărțile în mâini pentru a ajunge președinte și asta e din cauza că Maia Sandu și Andrei Năstase au lăsat puterea și au ajuns să se înfrunte între ei”, a conchis Mocanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md