21:19:45 07.08.2020
 
Stiri

Peste un milion de studenți străini din SUA ar putea fi obligați să părăsească țara, în cazul în care universitățile decid să organizeze doar cursuri online

Actualitate 09.07.2020 07:30 Vizualizări551 Autor: Ziarul National
Peste un milion de studenți străini din SUA ar putea fi obligați să părăsească țara, în cazul în care universitățile decid să organizeze doar cursuri online


Decizia universităților americane de a organiza cursuri online, începând de anul viitor, ar urma să afecteze peste un milion de studenți străini care vor fi obligați să părăsească SUA . Asta în contextul în care Departamentul pentru Imigrații a anunțat recent că studenții care nu sunt americani vor fi nevoiți să părăsească țara dacă universitatea la care studiază va face doar cursuri online.

Unele universități americane au anunțat că vor livra toate cursurile online din cazua pandemiei de coronavirus, care a infectat peste 2,9 milioane de oameni și a ucis mai mult de 130 000 doar în SUA. Alte universități încă intenționează să organizeze cursuri în campus, dar având în vedere că focarul din SUA este încă necontrolat există riscul ca și ele să își suspende cursurile, se arată într-o analiză CNN.

Mai mult de jumătate din studenții internaționali din SUA provin din Asia. În anul universitar 2018-2019, 370.000 de studenți erau din China, 202.000 din India și 52.000 din Coreea de Sud.

Dacă cursurile se organizează doar online, transferul la o altă universitate nu va fi o opțiune. În schimb, studenții ar trebui să se întoarcă în țările de origine.

Mai multe universități americane, inclusiv Harvard, au anunțat deja că o parte din predarea lor va avea loc online, chiar și pentru studenții care locuiesc în campusul universitar.

Măsura creează incertitudine pentru studenți, în condițiile în care taxele pentru un an universitar pot ajunge și la 60 de mii de dolari, iar cei mai mulți vor să se și integreze în societatea americană, nu doar să obțină o diplomă.

New York Times și Reuters au raportat că SUA intenționează să anuleze vizele a mii de studenți și cercetători absolvenți chinezi care au legături cu universitățile afiliate Armatei Populare de Eliberare. În aprilie, senatorul republican Tom Cotton a sugerat studenților chinezi din universitățile americane să nu li se permită să studieze știința și tehnologia. Administrația Trump a efectuat, de asemenea, o listă de modificări în sistemul de imigrare din SUA, invocând pandemia, care au dus la împiedicarea studenților chinezi de a studia în SUA.

Nu doar studenții sunt afectați de această decizie. De asemenea, ar putea avea impact asupra economiei SUA. În 2018, studenții din China, India și Coreea de Sud au contribuit singuri cu mai mult de 25 de miliarde de dolari la economie, potrivit Institutului de Educație Internațională.

Dacă studenții sunt obligați să părăsească țara, este posibil să nu fie dispuși să continue să plătească taxe de școlarizare pentru a studia de la distanță dintr-un alt fus orar.

Directorul FBI, despre pericolul reprezentat de China asupra securității americane

Într-un discurs de aproape o oră, marți, directorul FBI a prezentat o imagine clară a imixtiunilor chineze, o campanie de anvergură de spionaj economic, date și furt monetar și activități politice ilegale, folosind mita și șantajul pentru a influența politica SUA.

„Am ajuns acum la un punct în care FBI deschide un nou caz de contrainformații legate de China la fiecare 10 ore", a spus Wray. „Din cele aproape 5.000 de cazuri de contrainformații active în curs de desfășurare în toată țara, aproape jumătate sunt legate de China".

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md