09:47:39 22.02.2024
Stiri

Permisul de conducere eliberat în R. Moldova, RECUNOSCUT în Turcia: Poate fi transformat în act turcesc fără a mai susține examene și a cheltui bani

Actualitate 19.05.2023 15:28 Vizualizări2675 Autor: Ziarul National
Permisul de conducere eliberat în R. Moldova, RECUNOSCUT în Turcia: Poate fi transformat în act turcesc fără a mai susține examene și a cheltui bani


Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Turcia pot să-și convertească permisul de conducere fără a mai susține repetat examene teoretice și practice, dar și fără cheltuieli aferente acestor procese. Același drept îl au și cetățenii turci pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit Agenției Servicii Publice (ASP), conversiunea permiselor de conducere le asigură cetățenilor dreptul de a conduce vehicule în trafic internațional și le va facilita încheierea unor contracte mai avantajoase de angajare în domeniul transporturilor.

„Titularii permiselor de conducere obținute în Republica Turcia urmează să se adreseze cu cerere la subdiviziunile competente ale ASP pentru conversiunea acestora pe permise de conducere emise în Republica Moldova fără susținerea examenelor. În momentul conversiunii permiselor de conducere, eliberate de autoritățile celor două țări, echivalarea categoriilor/ subcategoriilor acestora se va efectua în baza principiului de echivalență. Permisele de conducere emise de către autorităţile uneia dintre părţile contractante îşi pierd valabilitatea pentru circulaţie pe teritoriul statului celeilalte părţi contractante după şase luni de la data obţinerii de către titular a reşedinţei pe teritoriul statului celeilalte părţi contractante”, detaliază ASP.

Acordul bilateral între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind conversiunea şi recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere a fost semnat pe un termen nelimitat și a intrat în vigoare la începutul acestui an.

În prezent, Republica Moldova deține acorduri bilaterale de conversiune a permiselor de conducere privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere cu cinci state - România, Italia, Germania, Lituania și Turcia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md