13:59:47 03.10.2023
Stiri

PERCHEZIȚII // Șef din POLIȚIE cu avere uriașă: Casă într-o suburbie a Chișinăului, două apartamente, două parcări, peste 50 de loturi agricole și două mașini. REȚINUT și cercetat penal pentru îmbogățire ilicită

Actualitate 12.08.2022 17:32 Vizualizări11983 Autor: Ziarul National
PERCHEZIȚII // Șef din POLIȚIE cu avere uriașă: Casă într-o suburbie a Chișinăului, două apartamente, două parcări, peste 50 de loturi agricole și două mașini. REȚINUT și cercetat penal pentru îmbogățire ilicită


Și-a adunat o avere impresionantă muncind în Poliție cu salarii modeste. Este vorba despre șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații (INI), vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită, care a fost reținut astăzi pentru 72 de ore.

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI au efectuat astăzi nouă percheziții în biroul de serviciu, domiciliu, încăperi nelocative, automobil, toate bunurile deținute de șeful Direcției investigații „Sud” al INI, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate lui.

„Urmare a investigațiilor efectuate, s-a constatat că funcționarul, exercitând funcții de conducere în cadrul INI al IGP al MAI, a deținut și continuă să dețină personal, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780 000 de lei mijloacele dobândite și declarate legal. Bunurile care constituie obiect al investigațiilor sunt o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a mun. Chișinău, două apartamente și două parcări subterane situate în mun. Chișinău, peste 50 de loturi agricole și două mijloace de transport”, arată Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.

Aceeași sursă precizează că în procesul urmăririi penale sunt investigate mai multe persoane juridice rezidente care ar fi afiliate sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală.

Procurorii anticorupție urmează să-l pună pe polițist sub învinuire și să ceară judecătorului de instrucție plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md