21:58:43 07.08.2020
 
Stiri

PENAL // Ca să primească subvenții de la stat, doi bărbați din Căușeni au DETERIORAT digul de protecție de la Nistru pentru a-și inunda INTENȚIONAT pământurile: Unul a fost reținut, iar celălalt a fugit

Actualitate 13.07.2020 10:43 Vizualizări1054 Autor: Ziarul National
PENAL // Ca să primească subvenții de la stat, doi bărbați din Căușeni au DETERIORAT digul de protecție de la Nistru pentru a-și inunda INTENȚIONAT pământurile: Unul a fost reținut, iar celălalt a fugit


Doi locuitori ai raionului Căușeni sunt învinuiți de deteriorarea intenționată a digului de protecție de la Nistru pentru a-și inunda lanurile cu grâu, amplasate în raionul Ștefan Vodă și, respectiv, a-și recupera prejudiciile primind subvenții de la stat. Prin fapta lor, inșii au provocat daune statului în valoare de un milion de lei.

Potrivit Procuraturii raionului Ștefan Vodă, cei doi au angajat un șofer cu excavator care s-a deplasat, pe 7 iulie curent, între satele Crocmaz și Tudora unde a deteriorat o parte a digului de protecție construit la Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă și inundând propriile terenuri agricol, semănate cu grâu, dar afectate de secetă.

Procurorii susțin că cei care au pus la cale „afacerea” au mizat pe faptul că, astfel, statul le va recupera cheltuielile de pe urma inundației, produse ca urmare a digului care s-ar fi „autodistrus”.

Potrivit estimărilor efectuate de specialiști, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului de la inundații, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Unul dintre făptași a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție.

Legislația Republicii Moldova prevede, pentru astfel de acțiuni, până la șase ani închisoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md