05:28:52 23.06.2021
 
Stiri

PD propune o abordare INEDITĂ în ceea ce privește POLITICA EXTERNĂ a R. Moldova. Cum văd democrații relațiile cu UE, România, SUA, Ucraina sau Rusia

Actualitate 14.05.2021 13:39 Vizualizări691 Autor: Ziarul National
PD propune o abordare INEDITĂ în ceea ce privește POLITICA EXTERNĂ a R. Moldova. Cum văd democrații relațiile cu UE, România, SUA, Ucraina sau Rusia


Partidul Democrat (PD) propune o abordare inedită în ceea ce privește politica externă a R. Moldova, în programul săi de țară „Moldova altfel”, prezentat recent de liderul formațiunii Pavel Filip.

Astfel, PD califică relația cu Uniunea Europeană drept „obiectivul nostru ca țară”; cu România – „relație de suflet”; cu SUA – „parteneriat strategic”; cu Ucraina – „relație bună cu vecinii”; cu Rusia – „relație bazată pe respect reciproc”.

În context, PD amintește că, în timpul Guvernului condus de liderul său, Pavel Filip, R. Moldova a cerut Federației Ruse, de la tribuna ONU, retragerea forțelor militare de pe teritoriul republicii și menționează că va insista în continuare asupra acestui lucru.

Referitor la relația cu Ucraina, PD amintește despre instituirea, pe timpul Guvernului Filip, a controlului comun moldo-ucrainean, ceea ce a permis R. Moldova, în premieră, să-și controleze integral frontiera, inclusiv pe segmentul transnistrean.

În ceea ce privește relația cu România, PD subliniază că, anume pe timpul Guvernului Filip, a început construcția gazoductului Ungheni-Chişinău. În continuare, PD îşi propune să obţină instituirea controlului comun la frontiera cu România, excluderea tarifelor de roaming și interconectarea rețelelor electrice de pe ambele maluri ale Prutului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md