11:36:42 27.05.2019
 
Stiri

Maia Sandu anunță că PAS va avea propriul candidat pentru funcția de PRIMAR al capitalei: „PAS are susținere bună în Chișinău”

Politică 02.03.2018 10:20 Vizualizări2805 Autor: Ziarul National
Maia Sandu anunță că PAS va avea propriul candidat pentru funcția de PRIMAR al capitalei: „PAS are susținere bună în Chișinău”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că partidul pe care îl conduce are o susținere mare în municipiul Chișinău, iar din acest considerent va înainta propriul candidat pentru funcția de primar general. Cu toate acestea, Sandu spune că o decizie finală va fi luată atunci când Comisia Electorală Centrală (CEC) va lua o hotărâre în privința datei când vor avea loc alegerile anticipate.

„Dacă alegerile vor avea loc, atunci PAS va participa, dar cum vom participa în aceste alegeri vom decide după ce cei de la CEC vor stabili data alegerilor. Trebuie să ne consultăm cu colegii din PAS Chișinău. Nu este o decizie ușoară, mai avem timp pentru ca să discutăm serios. PAS are susținere bună în Chișinău și trebuie să propunem un candidat care să placă oamenilor”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

Întrebată dacă PAS va susține candidatul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), mai ales că Andrei Năstase a declarat deja că formațiunea pe care o conduce vrea susținerea partenerilor în acest sens, Maia Sandu a răspuns: „În acest moment admitem toate variantele, dar nu pot spune mai multe, pentru că nu avem încă o decizie dacă aceste alegeri vor avea loc. Dar putem admite”.

În același context, Maia Sandu a fost întrebată dacă nu ar fi corect ca, în cazul alegerilor primarului capitalei, PAS să susțină candidatul PPDA, la fel cum s-a întâmplat în 2016, atunci când Andrei Năstase s-ar retras din cursa electorală în favoarea unui candidat comun. „Ar fi multe argumente și nu ne-ar ajunge timp să le discutăm. Noi considerăm că trebuie să discutăm despre alegeri din perspectiva oamenilor care locuiesc în Chișinău. Noi trebuie să facem în așa fel, încât oamenii să aibă un primar bun. Asta vor oamenii, mai ales că probleme sunt multe. Anume în baza acestor doleanțe vom lua o decizie”, a adăugat liderul PAS.

De asemenea, Maia Sandu a fost întrebată despre blocul electoral PAS/PPDA și la ce etapă sunt discuțiile, mai ales că, potrivit Acordului făcut public de Andrei Năstase, e stipulat că la 31 ianuarie 2018 trebuia deja să se iasă cu o decizie. „Am format câteva grupuri de lucru. Avem un grup de lucru care lucrează asupra criteriilor de formare a echipei. Aici e mult de lucru, deja de două luni se lucrează. Mai este mult de lucru. Deocamdată nu avem o decizie finală”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că Andrei Năstase a declarat că PPDA va avea propriul candidat la alegerile locale din Chișinău și a cerut sprijinul PAS. Acesta a mai adăugat că, în cazul în care PAS nu va oferi sprijin, atunci formațiunea pe care o conduce va înainta oricum propriul candidat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Sorin 02.03.2018 10:35

Iată vouă și coalița :))))) Eu de mult spuneam că Maia o să-l trimită la oi pe Năstase, care va ajunge iar prostul satului :))))))))

Artur 02.03.2018 10:45

Două potăi politice care în curînd începe să se atace unii pe alții, la fel cum au făcut-o și cu Dodon din start cum a devenit președinte. Pe când ei împreună cereau alegerea președintelui de popor. În presă is toți gurașlivi, dar pe la spate își trag scheme cum să împartă electoratul.

Teodor 02.03.2018 10:49

S-a dus pe pu*a aliansul. Nastase a fost folosit la prezidentiale, acum deja cind a ajuns la 1%, se da cu piciorul in el.

Pumnal 02.03.2018 10:54

Mudacii nu isi pot imparti candidatii la primarie, dar ce sa mai vb de parlamentare? Lumea se ocupa lupta cu propaganda rusesca, dar ei impart primaria deja..

Alexei 02.03.2018 15:58

Reeșind din faptul că alianța PAS cu DA, scîrțăie tot mai mult și nu se pot înțelege la lucruri simple, despre ce coaliție de guvernămînt mai poate fi vorba între ei.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2019 09:15 Nicolae Negru Europa ne unește sau ce învățăminte a...

24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md