17:43:25 21.04.2021
 
Stiri

Partidele care au cheltuit cei mai mulți bani pentru procesul de colectare a semnăturilor în vederea susținerii unor candidați la alegerile prezidențiale: Cine a anunțat că nu are de gând să cheltuiască vreun leu

Actualitate 14.09.2020 12:16 Vizualizări1013 Autor: Ziarul National
Partidele care au cheltuit cei mai mulți bani pentru procesul de colectare a semnăturilor în vederea susținerii unor candidați la alegerile prezidențiale: Cine a anunțat că nu are de gând să cheltuiască vreun leu


Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat 13 grupuri de inițiativă care s-au angajat să colecteze semnături pentru susținerea unor candidați la funcția de șef al statului, însă nu toate au prezentat până acum rapoarte financiare la autoritatea electorală centrală.

Dintre cele care au raportat cheltuieli la CEC, grupul de inițiativă pentru strângerea semnăturilor în favoarea Maiei Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de șef al statului, a arătat că a cheltuit cei mai mulți bani - aproape 233 de mii de lei. Banii s-au dus exclusiv pe elaborarea și tipărirea materialelor promoționale, arată PAS.

În top urmează grupul care a strâns semnături în susținerea lui Renato Usatîi, candidatul „Partidului Nostru” la prezidențiale, acesta fiind deja înregistrat în calitate de concurent electoral și va figura cu numărul 1 în buletinele de vot - 111 412 lei. Jumătate din această sumă a constituit cheltuieli pentru transport.

Grupul de inițiativă care a strâns semnături pentru Andrei Năstase, candidatul PPDA, înregistrat cu numărul doi în buletinele de vot, a cheltuit 106 754 de lei. Arenda pentru cele 120 de panouri publicitare a costat 61,8 mii de lei.

Partidul „Pro Moldova”, care l-a anunțat pe Andrian Candu la funcția de președinte, a declarat din start la CEC că grupul de inițiativă ce va colecta semnături „nu intenționează să cheltuiască bani”.

Restul partidelor nu au raportat la CEC, deocamdată, sumele cheltuite pentru strângerea semnăturilor în favoarea candidaților la funcția de președinte care vor concura în cadrul scrutinului din 1 noiembrie, dacă vor fi admiși în cursa electorală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md