23:25:31 15.08.2020
 
Stiri

Partenerii externi sunt cu ochii pe R. Moldova și așteaptă un DEZNODĂMÂNT al crizei politice de la Chișinău. Oleg Țulea: „Eu personal, pentru că-i vorba de un mandat politic, sunt gata în orice clipă să plec”

Actualitate 07.07.2020 10:00 Vizualizări824 Autor: Ziarul National
Partenerii externi sunt cu ochii pe R. Moldova și așteaptă un DEZNODĂMÂNT al crizei politice de la Chișinău. Oleg Țulea: „Eu personal, pentru că-i vorba de un mandat politic, sunt gata în orice clipă să plec” Facebook


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Oleg Țulea, susține că instabilitatea politică din R. Moldova este o problemă gravă pentru creșterea economică, pentru dezvoltarea, modernizarea țării, pentru implementarea reformelor. Astfel, partenerii externi așteaptă un deznodământ al acestei crize.

„Eu personal, pentru că-i vorba de un mandat politic pe care îl duc de ministru, sunt gata în orice clipă să plec. Instabilitatea politică devine, iată, o problemă gravă. Sigur că nu-mi place acest lucru, iar în activitatea guvernului, a ministerului această instabilitate este un impediment”, a declarat ministrul de Externe, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit ministrului, multe comunicări pe plan extern au fost înghețate și toți au adoptat o poziție de așteptare.

„Este clar că multe dintre comunicările pe care am putea să le avem pe extern de asemenea sunt anulate, pentru că lumea nu știe cum să trateze situația din R. Moldova, adoptă o poziție de așteptare, să vadă cum vor derula aceste evenimente politice. Sigur că eu nu mă simt confortabil, sunt foarte multe aspecte pe care am putea să le adresăm în cadrul ministerului, există multe planuri, multe idei bune cum să facem lucrurile să funcționeze mai bine și lucruri legate de diasporă, de noi mecanisme de a oferi servicii consulare cetățenilor, deci felul cum dezvoltăm diplomația economică, felul cum introducem noi mecanisme de lucru în cadrul ministerului – sunt foarte multe aspecte asupra cărora noi am dori să ne concentrăm, dar este clar că în perioada unei instabilități politice, totuși se mai pierde inclusiv din elan, dar și posibilitățile reale devin mai mici”, a conchis Țulea.

De menționat că alianța PSRM-PD a pierdut majoritatea parlamentară, iar Guvernul Chicu încearcă să promoveze unele proiecte prin asumare de răspundere. Deja trei tentative de asumare în Parlament au eșuat, deoarece nu a fost întrunit cvorumul necesar. Opoziția susține că va sprijini proiectele bune ale Guvernului Chicu, doar că acestea trebuie promovate prin intermediul Legislativului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


V. Pădureanu 07.07.2020 10:11

Guvern tehnocrat fără sprijin politic, plin de scandaluri, insinuări, intrigi şi manevre în favoarea celor aflați în ”fruncea” statului..

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md