03:35:27 06.03.2021
 
Stiri

„Părintele SMURD” din România, secretarul de stat Raed Arafat, DECORAT la Chișinău: „Suportul continuu pentru R. Moldova rămâne o prioritate, în special pe domeniile situațiilor de urgență și creșterea rezilienței”

Actualitate 19.02.2021 17:27 Vizualizări1798 Autor: Ziarul National
„Părintele SMURD” din România, secretarul de stat Raed Arafat, DECORAT la Chișinău: „Suportul continuu pentru R. Moldova rămâne o prioritate, în special pe domeniile situațiilor de urgență și creșterea rezilienței”


Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat, care a însoțit astăzi, alături de ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, cele 13 camioane cu ajutor umanitar acordate R. Moldova, a fost decorat cu medalia „Pentru Cooperare”. Distincția i-a fost acordată de ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, Pavel Voicu.

Potrivit MAI, Raed Arafat a primit această distincție pentru realizările obținute în cooperarea bilaterală, suportul oferit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în dezvoltarea proiectelor menite să ajute cetățenii aflați în situații de risc, dar și pentru implicarea personală, profesionalism și deschidere.

De asemenea, în cadrul întrevederii de astăzi de la MAI, la care au mai participat secretarul de stat Sergiu Golovaci și șeful IGSU Mihail Harabagiu, au fost abordate subiecte de interes comun cu privire la cooperarea bilaterală, în special în domeniul situațiilor de urgență și al proiectelor inițiate cu suportul României.

Conducerea MAI a mulțumit pentru donațiile oferite de România în perioada de pandemiei și, totodată, a subliniat importanța colaborării cu MAI al României, datorită căreia cetățenii din R. Moldova beneficiază de servicii de urgență calitative.

Oficialii au vorbit despre misiunile aero-medicale de succes, obiectivele de viitor, în special procesul de extindere a proiectului SMURD-2 și etapele care urmează.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că suportul continuu pentru R. Moldova rămâne o prioritate pentru instituția pe care o reprezintă, în special pe domeniile situațiilor de urgență și creșterea rezilienței, dar și alte acțiuni de consolidare a relațiilor de colaborare.

Misiunea SMURD în R. Moldova a fost lansată în anul 2013 și reprezintă una din principalele realizări ale cooperării sectoriale moldo-române, care a devenit una vitală pentru sistemul de urgență în sănătate din R. Moldova. Proiectul transfrontalier, SMURD 2, valoarea căruia este de 10 milioane de euro, va fi implementat în R. Moldova îpână în anul 2022.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md